2009 Fast Forward: The Sims 3

Na talloze uitbreidingen zijn we inmiddels aangekomen bij het derde deel in de Simsserie. Dit is tevens het eerste deel van The Sims waarbij Will Wright niet betrokken is als ontwikkelaar, waardoor er een belangrijke vraag boven komt drijven: wordt The Sims 3 zonder Will Wright wel net zo leuk als de voorafgaande delen?

Anders dan anders
Of het komt doordat Will Wright niet meer bij The Sims 3 betrokken is weten we niet, maar een ding is zeker: The Sims 3 wordt anders. Het basisprincipe van je Simโ€™s leven hemels of hels maken is nog steeds aanwezig, maar dit keer speelt het spel zich niet op aparte plekken af waar je tussen kunt pendelen en kun je in plaats daarvan je vrijelijk door het dorpje waar dit spel zich afspeelt bewegen.

Er is nog iets anders dat veranderd is in The Sims 3: je hebt een doel. In de vorige delen ging het er nog vooral om om een leuk huisje te bouwen, je Sims een beetje gelukkig te maken (of juist niet, zo bleek uit de reacties van een eerdere preview) , maar je had nooit een echt doel. Nu heb je dat wel, aangezien elke Sim een levenswens heeft die afhankelijk is van zijn karakter. Is je Sim een pyromaan dan kan het bijvoorbeeld zo zijn dat het zijn doel is tien huizen in brand te steken. Als deze levenswens is vervuld krijg je punten die je uit kunt geven om extra karaktereigenschappen of andere dingen te kopen voor je Sim waardoor hij of zij bijvoorbeeld een sterkere blaas krijgt. Op het moment dat een levenswens is vervuld krijg je weer een nieuwe levenswens, uiteraard met de bijbehorende kleinere wensen waarvoor je ook punten krijgt.

[SCREENSHOTS]

Pimpinโ€™
Zoals ook bij de vorige delen het geval was, is er ook in The Sims 3 een overvloed aan spulletjes om je huis in te richten, maar er is meer. Je kunt namelijk ook de materialen, kleuren en patronen van een voorwerp veranderen en deze vervolgens als setje naar andere voorwerpen of vloeren en muren slepen zodat deze met elkaar matchen. Dit kun je ook doen bij kleding van de Sims en ook hier zijn er genoeg opties om je Sims zo leuk, gek of exotisch te kleden en te maken.

Een van de dingen waar spelers van The Sims altijd al goed in zijn geweest is het zelf fabriceren van kleding, meubels, huizen en voorwerpen. Maxis speelt hier handig op in door gebruikers de mogelijkheid te geven online voorwerpen uit te wisselen. Ook komt de ontwikkelaar met een nieuwe feature: zelf filmpjes maken. In-game zit namelijk een programmaatje waarmee je beelden op kunt nemen die je later in een online editor aan elkaar kunt monteren, inclusief effecten uiteraard. Vervolgens kun je dit filmpje online zetten zodat iedereen het kan bewonderen en kan zien wat jouw Sims allemaal uitspoken.

Voorlopige conclusie
The Sims 3 lijkt enkele nieuwe elementen toe te voegen aan de vorige delen van The Sims, maar in essentie zal het waarschijnlijk gewoon net zoals de vorige delen aanvoelen. The Sims 3 blijft hierdoor dus ook een game voor de fans, casual gamers en mensen die het leuk vinden om virtuele mensen te martelen. Momenteel zijn er vreemd genoeg nog geen uitbreidingen aangekondigd, maar waarschijnlijk zal dit niet heel lang op zich laten wachten

The Sims 3 verschijnt op 20 februari 2009 voor de PC.

 1.   
  Codename_black's avatar

  Was da sims???
  Is het wel een game?

 2.   
  Dy-88's avatar

  Codename_black schreef, "Was da sims???
  Is het wel een game?"

  nee het is tijdverspilling aan je leven om een virtueel mensje jou leven te geven…
  daar is dit zo bagger saai k*t dom!
  een klein pluspuntje is dat je niet de hele tijd in je oerlelijke huis moet zitten wachten en niks te doen… ๐Ÿ˜€

 3.   
  Mmore's avatar

  The Sims.. Altijd wel leuk gevonden eerlijk gezegd. Alleen zit er zo enorm weinig variatie in dat ik eigenlijk altijd gewoon, uiteraard zonder te cheaten, het zat ben zodra ik het grootste huis in de wijk heb. ๐Ÿ™‚ The Sims II heb ik dan ook een avondje of twee gespeeld, gelukkig niet zelf gekocht, maar mijn broertje had de game aangeschaft ๐Ÿ˜† Ik zou er dan weer wel geen geld aan uitgeven.

  Dit spel zou echt enorm kunnen worden als ze het als een multiplayer concept weten te brengen.. Mark my words. ๐Ÿ™‚ (En ja, ik ben bekend met “The Sims: Online”, maar dat was in mijn ogen niet helemaal gebracht. Bovendien was het veel te vroeg om te komen met een dergelijke game. Nu het bijna ‘mainstream’ is om je online te begeven *World of Warcraft anyone?* zal een goed uitgewerkte multiplayer versie van The Sims enorm kunnen scoren!

 4.   
  Mv-Highway's avatar

  Weinig veranderingen.
  Misschien is het alleen maar goed dat die man weggaat, krijgen we misschien toch iets meer dat dit spel de moeite waard maakt, want ik raak altijd snel verveeld met de sims.

 5.   
  NLkevvNL's avatar

  wrm is will er niet bij betrokke ..the sims was zijn idee

 6.   
  NightHawk's avatar

  ‘k Heb de eerste ooit eens gehad, enige leuke was om zoveel mogelijk mensen te laten afzien ๐Ÿ˜ณ

 7.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik ben wel benieuwd ga hem wel effe uitproberen maar of ik hem koop denk het niet

 8.   
  oke's avatar

  Lijkt me leuk ga hem zeker even proberen!

 9.   
  Pack Leader's avatar

  Dit word Next-Gen Sims, geen laadtijden en alle dingen die je doet hebben invloed op je humeur en verloop van je verdere leven :D. Ik ga deze zeker halen ๐Ÿ˜‰ .

 10.   
  Overload14's avatar

  Screen 1 : Playboy mansion?

 11.   
  Tha Saint's avatar

  Nee, Zou het niet proberen . Tis gewoon sims 2 met een buurt waar je kan rondlopen. ๐Ÿ˜ฎ

 12.   
  NLkevvNL's avatar

  ”Overload14″ schreef, "Screen 1 : Playboy mansion?"

  lol kan best

 13.   
  Teunb's avatar

  Leuk spel, helemaal als je huizen in de fik kan steken en gewoon door het hele dorp kkan lopen.
  en heerlijk zonder die laadtijden (,die de sims 2 een beetje verpestten)

 14.   
  ReinsNL's avatar

  Codename_black schreef, "Was da sims???
  Is het wel een game?"

  Onder welke rots heb jij gelegen de laaste 10 jaar.

  Ok deze game is niet geweldig.
  Maar als jij tegen een gamer of niet gamer zegt sims.
  Weet die direct waar jij het over hebt.

 15.   
  valdood's avatar

  Deze lijkt me de leukste sims tot nu toe:D

 16.   
  JonsoN's avatar

  kyl schreef, "Deze lijkt me de leukste sims tot nu toe:D"

  Ehh leukste van welke(n)… ??

 17.   
  GENERAL_DS's avatar

  JonsoN schreef, "

  ”kyl” schreef, "Deze lijkt me de leukste sims tot nu toe:D"

  Ehh leukste van welke(n)… ??"

  sims 1 is cool ๐Ÿ˜†

 18.   
  poestie's avatar

  The Sims 2 was al zeer goed, maar deze lijkt me nog veel beter! Ik ga hem zeker kopen! ๐Ÿ˜€