Nintendo DSi meer dan één miljoen keer verkocht

De nieuwe versie van de Nintendo DS, genaamd de DSi, is vooralsnog alleen in Japan te koop en daar loopt deze nieuwe handheld dan ook erg goed. Volgens het Japanse magazine Famitsu is de DSi namelijk al meer dan één miljoen keer verkocht. De normale versie van de Nintendo DS loopt in Japan ook nog altijd erg goed, want daarvan zijn er al meer dan 24 miljoen verkocht.

Niet alleen in Japan verkoopt de Nintendo DS goed, want volgens Nintendo zijn alle versies van de handheld samen wereldwijd meer dan 92 miljoen keer verkocht. De Playstation Portable (PSP) blijft hier ver achter met iets meer dan 42 miljoen verkopen.

Recentelijk heeft Nintendo een nieuwe Nintendo DS aangekondigd, de DSi. De DSi zal 12 procent dunner zijn dan het huidige model en de twee schermen zijn 17 procent groter. Een grote nieuwe feature zijn twee ingebouwde 3-megapixel camera’s, één aan de binnenkant en één aan de buitenkant. Gemaakte foto’s kun je dankzij een SD-slot direct op je SD-kaart opslaan en eventueel op je televisie bekijken via de Wii. Een nadeel van de diverse vernieuwingen is dat men er voor moest kiezen om het GBA-slot weg te laten. Hierover kun je meer lezen in deze column.

De Nintendo DSi heeft een ingebouwde browser en je zult games kunnen downloaden, genaamd DSiWare, en deze op je SD-kaart opslaan. Sommige games zullen gratis verkrijgbaar zijn, andere kosten 200, 500 of 800 punten. Het lijkt erop dat Nintendo een speciale aanbieding heeft met 1000 gratis punten die je voor maart 2010 dient te gebruiken, al is het nog onduidelijk hoe dit in zijn werk gaat en of deze aanbieding ook voor Europa geldt.

De mogelijkheden van de DSi op het gebied van audio zijn ook verbeterd. Naast het afspelen van muziek kan je ook zaken als de snelheid van het afspelen regelen, dit is onder andere gedaan met het oog op mensen die talen willen studeren en via geluidsfragmenten rustig willen oefenen.

De Nintendo DSi staat in de planning om bij ons voor de zomer van 2009 te verschijnen. In Japan is het nieuwe model al verschenen met een prijskaartje van ongeveer 130 euro. Een precieze datum of prijs voor Europa laten zich voorlopig nog raden.

 1.   
  delta62's avatar

  En hij is hier nog niet eens uit. Die Jappen trekken zichzelf altijd voor 😡

 2.   
  Darkknight's avatar

  ”delta62″ schreef, "En hij is hier nog niet eens uit. Die Jappen trekken zichzelf altijd voor 😡 "

  Tja jongen het leven is hard 😛

 3.   
  Pumbajeffrey's avatar

  haha boeiend…

  Ik zie niet echt veel verbetering met het oude systeem. Ik ben dus nog blij met mijn eigen NDS

 4.   
  ckerigon's avatar

  Ik w8 met smart op de DSI !! 😆

 5.   
  Kaassouffl3's avatar

  Blijft toch mooi, dat na elk aanpassingetje, het aantal verkopen weer stijgt.

 6.   
  nanathan's avatar

  goede zaak voor nintendo maar geef mij maar een PSP, enkel nog een telefoonfunctie en ik ben helemaal overtuigd.
  Dan koop ik de PSP en zn accesoires

 7.   
  S4p4t6m's avatar

  ”delta62″ schreef, "En hij is hier nog niet eens uit. Die Jappen trekken zichzelf altijd voor 😡 "

  misschien heeft het ook te maken dat nintendo zich in azie vestigd 😉 .

 8.   
  PaNNa's avatar

  Mooi aantal verkocht zie ik.

  ”delta62″ schreef, "En hij is hier nog niet eens uit. Die Jappen trekken zichzelf altijd voor 😡 "

  Geduld is een mooie zaak zeggen ze toch. 😛