Europese demo Resident Evil 5 verschijnt begin 2009

We moeten nog enkele maanden geduld hebben om met Resident Evil 5 aan de slag te kunnen en ook de langverwachte demo is vooralsnog alleen voor Japanse Xbox 360-gamers speelbaar. Capcom laat vandaag echter weten dat de demo in het begin van 2009 zijn weg naar Europa en Amerika zal vinden. Een precieze datum laat zich nog altijd raden.

Resident Evil 5 is uiteraard weer een third-person actie/horrorgame. De setting is deze keer een bloedhete Afrikaanse stad en ditmaal heb je Chris Redfield onder de knoppen, een oude bekende uit de eerdere Resident Evil-titels. Chris is aan het werk gegaan voor de organisatie BSAA en namens dit bedrijf wordt hij naar Afrika gestuurd om een ongeluk in de woestijn te onderzoeken.

Naast verschillende vijanden moet je het ook opnemen tegen de hitte. Je kunt namelijk niet te lang in de zon blijven en moet af en toe de schaduw opzoeken. Ook licht speelt je parten in de game, want je ogen moeten zo nu en dan namelijk wennen aan donkere of lichte omgevingen. Daardoor wordt je zicht tijdelijk slechter, wat natuurlijk de nodige schrikmoment oplevert.

Resident Evil 5 verschijnt 13 maart 2009 voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  Deadly-L's avatar

  Nice alleen wanneer van januari kan namelijk niet wachten 😮

 2.   
  Deadly-L's avatar

  Deadly-L schreef, "NICE maar hopelijk wel snel kan niet wachten 😮 "

 3.   
  mrxthereal's avatar

  Vet alleen dom dat de japanners hem zoveel eerder krijgen.

 4.   
  Slayer61's avatar

  Srry hoor maar ik vind het egt bullsh*t dat de japeners hem zo vroeg en wij zo laat krijgen… 😡 Nouja wat kan je doen ? Alleen maar wachten, en maar hopen dat het wel waard zal zijn.