Washtington Times: Sony moet zijn strategie aanpassen

De Amerikaanse krant The Washtington Times heeft felle kritiek geuit op Sony en diens strategie omtrent de PlayStation 3. De verkoopcijfers van Sony’s console vallen al tijden tegen en staan amper in verhouding tot de concurrenten Microsoft en Nintendo.

The Washington Times beschuldigt Sony er zelfs van de introductie van Blu-ray spelers in het algemeen en de PlayStation 3 in het bijzonder te bemoeilijken. Een argument hiervoor is dat Sony, ondanks de gigantische financiële crisis waar niemand zich aan lijkt te kunnen onttrekken, geen prijsverlaging doorvoert. De PlayStation 3 is dan ook nog steeds met afstand de duurste console op dit moment. Een citaat uit het stuk, geschreven door Sonny Bunch:

  “Sony and the rest of the Blu-ray manufacturers need to implement a radical shift in their marketing strategy: Hammer home the fact that not only will their new Blu-ray player play high-definition movies, it also will vastly improve the picture quality of their previously purchased libraries.”

Voor Bunch staat het als een paal boven water dat Sony snel actie zal moeten ondernemen, anders zullen de consequenties niet gering zijn.

  “Without such a shift, the format might perish. Market penetration remains low, and every month people don’t buy a Blu-ray player is a month they get closer to downloadable HD movies and the death of the format as a whole.”
 1.   
  Cirdan's avatar

  De hele wereld lijdt even in een kleine crisis dus…. en tja, tijd zal het zeggen, niet?

 2.   
  Cirdan's avatar

  Edit:

  Sorry voor dubbelpost. 😉

 3.   
  Garuda's avatar

  ps3 met 2 games 300 euro valt tog best mee..

  die x360 is wel cheaper mja je moet wel nog n hoop zooi erbij halen

  8 jah t boeit mij wat k heb mn consoles en ben er blij mee mij boeit het niet wie wint als er maar games uitkomen 😉

 4.   
  Mv-Highway's avatar

  Ik ben ondanks de prijs erg tevreden met mijn PS3.
  Toch valt het mij ook wel op dat Sony af en toe aardig smerige truckjes lijkt te gebruiken.

 5.   
  Overload14's avatar

  ik weet ook iets : GRATIS GAMES ! xD o nee dan gaan ze failiet :l

 6.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  ”Overload14″ schreef, "ik weet ook iets : GRATIS GAMES ! xD o nee dan gaan ze failiet :l"

  Of ze moeten een Sponser vinden met een dikke portomonee 😛

 7.   
  nanathan's avatar

  psijsverlaging zal er niet meteen aankomen maar lijkt me niet nodig, de verkoop gaat goed las ik net in een ander bericht en als je de PS3 bekijkt is het gewoon de beste console en daarom kost ie ook gewoon meer als de rest, nu krijg je toch al zeker war voor je geld, waarom dan een prijsverlaging. De verhouding is goed. Er zijn toch genoeg interressante paketten te verkrijgen van PS3.

 8.   
  nanathan's avatar

  En daarbij staat sony voor kwaliteit.
  Kijk ook gewoon eens naar de tv’s, die van sony zijn ook gewoon duurder en sonyericsson is ook niet de goedkoopste om maar enkele te noemen. Er is gewoon een groter aanbod in die andere spullen en darom valt het op dat sony’s PS3 iets duurder is. Moest bvb samsung of phillips een console uitbrengen zouden die ook iets goedkoper zijn dan de PS3.

  Crisis of niet, het gaat gewoon over vraag en aanbod en als sony vind dat er genoeg vraag is dan zullen ze de prijs niet verlagen.

 9.   
  Fawaka-W's avatar

  hoezo aanpassen…
  het gaat super goed.

  ze verkopen meer dan de xbox.
  in europa staan ze 300 000 verkopen voor
  in azie staan ze met verkopen 2de (onder de Wii)

  in USA zijn hun verkopen met 150% gestegen.

  met een heelee reeks top games die komen in 2009 hoeven ze echt niks te vrezen

 10.   
  Leon 2.0's avatar

  Het zal me niet verbazen als Sony rond februari de prijs omlaag gooit van de ps3. Dat zullen ze nu sowieso niet gaan aankondigen, want dan koopt bijna niemand rond deze tijd een ps 3 omdat ze zullen wachten op die prijsdaling.

 11.   
  ps3 gek's avatar

  Raar, ik dacht juist dat het nu beter ging met de verkoopcijfers. 😳 Ik denk dat SONY goed genoeg reclame maakt. Bij reclames van blu-ray films wordt altijd nog even gezegd dat je ze op een ps3 kunt afspelen. En die is goedkoper dan een blu-ray speler. Ik denk dat de ps3 beter gaat verkopen wanneer DVD uit is en de blu-ray meer te voorschijn komt. Aangezien nog niet iedereen een HD-tv heeft en nog tevreden is met de dvdkwaliteit, zal het nog wel even duren voor Blu-Ray echt goed gaat verkopen. 🙄

 12.   
  Gamer_Unlimited's avatar

  Fawaka-W schreef, "hoezo aanpassen…
  het gaat super goed.

  ze verkopen meer dan de xbox.
  in europa staan ze 300 000 verkopen voor
  in azie staan ze met verkopen 2de (onder de Wii)

  in USA zijn hun verkopen met 150% gestegen.

  met een heelee reeks top games die komen in 2009 hoeven ze echt niks te vrezen"

  Tijdje geleden is er gezegt hier op gamersnet EN andere bronnen dat de Xbox nu meer verkoopt in Eropa dan de PS3. En in de USA is het een verloren zaak voor ze. Azie zal binnekort ook aardig moeilijk voor ze worden.

  Twijfel steeds meer of ik de PS3 zal halen of niet.