Grafische pracht van Fallout 3 via update nog verder omhoog gekrikt

Voor de spelers die nog niet tevreden zijn met de grafische pracht van Fallout 3 is er goed nieuws, want ontwikkelaar Bethesda heeft een update vrijgegeven die de textures van de game nog verder omhoog krikt. Een waarschuwing is wel op zijn plaats, want de update is alleen zinvol voor spelers die de game nu al soepel op “Ultra High” kunnen draaien. Als je de update toch installeert terwijl de computer dit niet aankan, zal dit aanzienlijk merkbaar zijn in de snelheid van de game.

Het Fallout 3 HD texture pack is ongeveer 400MB en via deze website te downloaden.

De derde telg in de Fallout-serie zal voor het eerst ontwikkeld worden door het getalenteerde team achter het award winnende Oblivion, namelijk Bethesda Softworks. Bethesda kocht de licentie in 2004 en hoopt wederom voort te borduren op de populaire twee delen uit de jaren negentig.

De langverwachte sequel draait op een verbeterde versie van de Oblivion engine, maar Bethseda voegde hieraan toe dat de third-person view aanzienlijk verbeterd zal worden gezien de negatieve feedback over dit aspect van de begeerde role-playing game. Het verhaal van Fallout 3 begint met je geboorte en de dood van je moeder in een ziekenhuis. Dit is het moment waar je bij een DNA analist je eigen character kan creëren.

Het vechtsysteem van Fallout 3 wordt de Vault-tec Assisted Targeting System (V.A.T.S.) genoemd. Je kan vijanden neerhalen in real-time uit een first-person perspectief, maar het leuke van het V.A.T.S. systeem is dat je de tijd kan pauzeren om zo een doelwit naar vrije wil te selecteren. Het gebruik hiervan wordt echter wel beperkt door action points, maar deze zullen doorgaans de gevechten weer aangevuld worden. Als je het niet zo hebt op het levend villen van vijanden, garandeert Bethseda dat je ook door de levels kan heen worstelen door onopvallend en stil te werk te gaan. Het schijnt ook dat het voeren van conversaties je een heel eind op weg kan helpen om de gebieden zonder kleerscheuren te doorkruisen.

Vijanden kunnen je op precies dezelfde wijze aanvallen met het targeting systeem, dus het is mogelijk om op verschillende plaatsen op je lichaam geraakt te worden. Om deze gevechten overzichtelijk te laten verlopen is er een nieuw gezondheidsysteem, eveneens als een duidelijk radiatiesysteem. Deze laatste is een zeer praktische optie om de besmetting van water en voedsel aan te tonen vooraleer je dit nuttigt. Het Karma systeem zal wederom volop aanwezig zijn en er zijn ongeveer 9 tot 12 mogelijke eindes gebaseerd op jouw acties.

Wil je meer weten van Fallout 3? Check dan snel onze review!

Fallout 3 is op 31 oktober uitgekomen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  VanishNL's avatar

  ik denk dat ik die ff ga downloaden 😆

 2.   
  Overload14's avatar

  wel goed voor de pc gamers 😉 maar hoppelijk komt er snel patch voor de pc en consoles

 3.   
  Flexican's avatar

  ”Overload14″ schreef, "wel goed voor de pc gamers 😉 maar hoppelijk komt er snel patch voor de pc en consoles"

  patch voor de PC is dit toch al?

 4.   
  R1chardTM's avatar

  ”Overload14″ schreef, "wel goed voor de pc gamers 😉 maar hoppelijk komt er snel patch voor de pc en consoles"

  Dit is een patch voor de PC en voor de consoles komt die niet omdat dit al zo hoog mogelijk draaien

 5.   
  mitchelltje9's avatar

  nice 😀