Peter Molyneux onthult binnenkort details van twee nieuwe games

Nu Fable II inmiddels alweer een tijdje uit is, is het ook tijd voor nieuwe projecten van Peter Molyneux. Vanavond zal hij in het Amerikaanse programma X-Play details onthullen van twee nieuwe games waar hij mee bezig is. Het ene spel zou volgens Molyneux bekend aanvoelen bij gamers en is dus waarschijnlijk gebasseerd op, of misschien zelfs wel een vervolg op, eerdere games van zijn hand zoals Black and White, Syndicate, Magic Carpet of het bekende Populous.

Het tweede spel zal een compleet nieuw spel zijn, dat volgens Molyneux een unieke game zal zijn omdat er iets in gedaan wordt wat nog geen enkele ontwikkelaar ooit heeft gedaan. Hoogstwaarschijnlijk komen deze twee games uit op de PC en de Xbox 360 aangezien Microsoft de eigenaar is van Lionhead, maar daarover horen we binnenkort dus meer.

Fable II bouwt verder voort op de succesformule van het eerste deel. Deze kende behoorlijk wat teleurstellingen, maar Fable 2 belooft dit allemaal goed te gaan maken. De verhaallijn lijkt behoorlijk veel op die van het orgineel. Weer ben je een klein kindje wanneer je familie wordt ontvoerd. Vervolgens groei je op en wil je ze redden, maar daarbij kom je in een veel groter plot terecht. Je zal de wereld moeten redden en dat gebeurt natuurlijk niet zomaar.

Fable II wordt weer dezelfde klassieke RPG als het eerste deel. De keuze tussen goed en slecht staat wederom centraal, je daden zullen gevolgen hebben voor de rest van de game. Ook kun je er ditmaal voor kiezen om met een vrouw in plaats van een man te spelen. Daarnaast is het wederom mogelijk om huizen, winkels, kastelen en zelfs heel Albion te kopen. En de optie om te trouwen en even lekker te batsen is er ook nog steeds.

Wil je meer weten over Fable II? Lees dan ook eens onze review.

Fable II is inmiddels verschenen voor de Xbox 360.

 1.   
  Kilerden's avatar

  Super wreed nieuws!!!!

  kan je dat ergens vanavond volgen?

 2.   
  nanathan's avatar

  Hopelijk B&W 3 ofzo :p

 3.   
  )GN(-Erik's avatar

  Fable 3 en nog 1 ๐Ÿ˜›

 4.   
  Ika Q's avatar

  Hopelijk Black & White 3, deel 2 was echt een geniaal en een zeer mooi spel. Beste god-game ooit gemaakt 8)

 5.   
  Tha Saint's avatar

  Ika Q schreef, "Hopelijk Black & White 3, deel 2 was echt een geniaal en een zeer mooi spel. Beste god-game ooit gemaakt 8) "

  Ja, de enige serieus echte god-game. ๐Ÿ™„ Maar je hebt wel gelijk hij was geweldig
  ๐Ÿ˜‰

 6.   
  GraveDevil's avatar

  Ika Q schreef, "Hopelijk Black & White 3, deel 2 was echt een geniaal en een zeer mooi spel. Beste god-game ooit gemaakt 8) "

  Je hebt de eerste dus nooit gespeeld? De tweede is KUT! vergeleken met de eerste. Ik hoop echt dat het ene B & W 3 wordt, complete remake van de eerste, maar dan met wat elementen uit de tweede zoals de toolbar. Dan heb je toch wel de perfecte B & W game denk ik ๐Ÿ™‚

 7.   
  Pack Leader's avatar

  Dit klinkt veel belovend. Maar laten we niet vergeten dat Peter wel vaker dingen een “beetje” kan opblazen, maar de tijd zal het leren :D.