Gesponsorde Far Cry 2 DLC voor de PC

Vorige week kon je al lezen dat er een aankondiging aan zat te komen voor de PC versie van Far Cry 2. Vandaag is duidelijk geworden wat dit precies om het lijf heeft.

De DLC die voor de PC zal verschijnen is namelijk gesponsord, en wel door Intel. Totaal zullen er 7 missies verschijnen, waar vanaf vandaag de eerste 2 van beschikbaar zijn. De extra missies brengen meer diepgang en nieuwe wendingen in het plot van Far Cry 2 en zijn samen goed voor zo’n 3 uur aan gameplay. De missies gingen vergezeld van een beschrijving:

  Mission 1: the Morrocan
  This mission sends you into the most heavily guarded region of the Leboa-Sako territory. Hiding out at the old Legion fort is a Moroccan who might be able to help you locate the Jackal. Your objective is to locate him and find out what he knows.

  Mission 2: the American
  Your predecessor has tracked down the American informant to the Dogon village in the rocky northern ranges. Your objective: follow his trail and find out what the informant told him.

Voor meer details en de download kijk je hier.

Na Far Cry liet ontwikkelaar Crytek de franchise varen om met Crysis bezig te gaan. Ubisoft pakte de naam Far Cry op en zette het getalenteerde team in Montreal (Rainbow Six: Vegas, Splinter Cell, Assassin’s Creed) op het ambitieuze project Far Cry 2. De nadruk zal in Far Cry 2 volledig liggen op grimmig realisme, en geen sci-fi elementen zoals we die in de eerste Far Cry-game nogal eens aantroffen. We hoeven dus zeker niet bang te zijn om rare mutanten ineens tegen te komen. Toch komen we wel monsters tegen, maar dan als metafoor voor gruwelijke mensen. De grootste verrassing die Far Cry 2 brengt is dat jij, de hoofdpersoon, geïnfecteerd bent met het malaria-virus. Je zult tijdens je avonturen steeds op zoek moeten blijven naar de juiste medicijnen om niet nog zieker te worden. Het medicijn geeft je extra kracht en betere weerstand tegen aanvallen en verwondingen, maar als je te lang zonder medicijn speelt zal je zelf langzaam maar zeker veranderen in een bijzonder ziek persoon. Ubisoft heeft hiervoor een speciaal levelling systeem ontwikkeld voor je character.

Een ander speciaal systeem is gericht op je verwondingen. Regelmatig zal je ‘normale’ schade oplopen, maar zo af en toe kan je ook dusdanig serieus gewond raken dat het nodig is om ter plekke jezelf te behandelen. Denk hierbij aan het verwijderen van een kogel uit je lichaam en het verbinden van een bloedende wond. Als je niets aan zulke verwondingen doet zullen ze je altijd fataal worden en je bent tevens meteen dood als je neergeschoten wordt terwijl je bezig bent met het verzorgen van een verwonding. Gelukkig heeft Ubisoft al aangegeven dat je niet om de haverklap te maken krijgt met zulke opspelende wonden.

Wil je meer weten over Far Cry 2? Lees dan ook eens onze vlammende review.

Far Cry 2 is verschenen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  Ruudjee's avatar

  3 uur extra gameplay is zeker wel netjes.

 2.   
  Chielh's avatar

  is zeker netjes, alleen ben ik bang dat het weer veel van hetzelfde zal zijn.

 3.   
  gappower's avatar

  ga hem nog kopen op ps3 8)

 4.   
  nanathan's avatar

  Hopelijk komt die er ook voor de PS3.
  Ik heb de game net en de map editor is echt wel vet, de game is tot nu toe super alleen is de AI niet altijd wat je ervan verwacht.

 5.   
  Uchiha linkz's avatar

  Mocro

 6.   
  Koen's avatar

  Ik zit nog maar op 60% en het begint al zeer repetief te worden 🙁 De Ai is ook zo simpel.

 7.   
  Masterchief's avatar

  Ik wil echte DLC, en niet wat irritante missies erbij. Geef mij maar nieuwe wapens en voertuigen !!!

 8.   
  Flexican's avatar

  nanathan schreef, "Hopelijk komt die er ook voor de PS3.
  Ik heb de game net en de map editor is echt wel vet, de game is tot nu toe super alleen is de AI niet altijd wat je ervan verwacht."

  De AI is inderdaad niet echt hoog gelegd. Alleen soms komen ze met te veel.. word je van alle kanten dom afgeragd.. dat is wel beetje jammer

 9.   
  BartG's avatar

  En dit werkt ook als je de game hebt uitgespeeld?

 10.   
  Sarge's avatar

  Ik snap het niet zo goed? Zijn die mappen voor multiplayer of story mode? 🙁