Gamersnet.nl

Mafia II maakt gebruik van illusion engine

Vandaag zijn er weer eens wat nieuwe, veelal technische details opgedoken van Mafia II, de gangstergame van ontwikkelaar Illusion Softworks. Mafia II zal gebruik maken van de illusion engine, die speciaal is ontwikkeld voor Mafia II en tevens de opvolger is van de IS’ LS3D engine waar de originele Mafia op gebouwd was.

Volgens de berichten moet de nieuwe engine de strijd aan kunnen gaan met de CryEngine 2. Daarnaast ondersteunt de illusion engine alleen DirectX 10, heeft de game een eigen physics engine, is de spelwereld twee keer zo groot als de originele Mafia-game en zijn er diverse manieren om jezelf te vervoeren, onder andere met diverse auto’s, per metro boven en ondergronds en per bus.

Mafia II speelt zich een aantal jaren na het eerste deel af, namelijk eind jaren ’40/begin jaren ’50 van de vorige eeuw. Opnieuw zal je je moeten bewijzen bij de invloedrijke maffia om zodoende meer aanzien te krijgen en jezelf op te werken binnen de familie. De game is opgezet als een cinematic experience, een bijzonder filmische insteek dus. Het verhaal is eveneens erg belangrijk voor je doen en laten, want je zult zeker niet zonder enige reden een missie moeten voltooien.

Mafia II verschijnt ergens in 2009 voor de PS3 en Xbox 360. Kort daarna komt hij ook voor de PC uit.