Nieuwe details multiplayer The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena

Ontwikkelaar Starbreeze Studios kondigde vorig jaar al aan dat ze werken aan een next-gen versie van The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay. Om de game een frisse uitstraling te geven is er voor een nieuwe titel gekozen, namelijk The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena, maar de game wordt tevens voorzien van een nieuwe campaign en nog meer extra content zodat er niet echt meer sprake is van een gewone remake.

Inmiddels is ook wat meer bekend geworden omtrent de multiplayer van deze game. De meest opvallende modus is toch wel Pitch Black, waarbij één persoon in de huid van Riddick kruipt terwijl de andere spelers op Riddick gaan jagen met wapens en fakkels. Het geheel speelt zich af in donkere omgevingen, wat een voordeel is voor Riddick aangezien hij goed in het donker kan kijken. Lukt het iemand om Riddick te doden, dan zal diegene in de volgende ronde als Riddick spelen.

Verder kent de game ook een gewone 12-speler deathmatch en capture the flag, maar er is ook nog een speciale Butcher Bay Riot-modus. Hierbij gaan spelers in drie teams van vier personen strijden om als eerste een bepaalde bron te activeren. De groepen zijn opgedeeld in Guards, Mercenaries en Prisoners, elk met hun eigen vaardigheden. Volgens de berichten zijn er in totaal zo’n 20 mappen om in te spelen.


The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena verschijnt voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360 en bevat nieuwe singleplayer content, dat zich voornamelijk afspeelt aan boord van het ruimteschip Dark Athena. Verder is de game voorzien van een uitgebreide online multiplayer en een speciale commentaar modus van de ontwikkelaar.

Assault of Dark Athena bevat naast de nieuwe content, die ongeveer 10 uur aan gameplay oplevert, ook een remake van Escape from Butcher Bay. Hierbij heeft men gebruik gemaakt van een nieuwe game engine, verbeterde AI, levels en gameplay verbeterd en de graphics aangescherpt. Samen met Assault on Dark Athena levert dit een speeltijd op van minstens 20 uur.

The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena zal in de lente van 2009 verschijnen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  Flexican's avatar

  maar er is ook nog een speciale Butcher Bay Riot-modus. Hierbij gaan spelers in drie teams van vier personen strijden om als eerste een bepaalde bron te activeren. De groepen zijn opgedeeld in Guards, Mercenaries en Prisoners, elk met hun eigen vaardigheden

  Dat zou een perfecte Online mode zijn voor elk spel:-) Maar deze game lijkt me wel vet 🙂

 2.   
  Rickass93's avatar

  Zeker wel vet!