Veel knallende gameplay in nieuwe trailers Resident Evil 5

We moeten nog enkele maanden geduld hebben om met Resident Evil 5 aan de slag te kunnen, maar in Japan hebben gamers het geluk dat sinds gisteren een demo op Xbox Live is verschenen. Wanneer deze demo in Europa online zal verschijnen, is niet bekend.

Om het leed wat te verzachten krijgen we vandaag diverse knallende trailers met gameplay van Resident Evil 5 te zien. Hierbij komt zowel de singleplayer als ook de multiplayer aan bod.

Resident Evil 5 is uiteraard weer een third-person actie/horrorgame. De setting is deze keer een bloedhete Afrikaanse stad en ditmaal heb je Chris Redfield onder de knoppen, een oude bekende uit de eerdere Resident Evil-titels. Chris is aan het werk gegaan voor de organisatie BSAA en namens dit bedrijf wordt hij naar Afrika gestuurd om een ongeluk in de woestijn te onderzoeken.

Naast verschillende vijanden moet je het ook opnemen tegen de hitte. Je kunt namelijk niet te lang in de zon blijven en moet af en toe de schaduw opzoeken. Ook licht speelt je parten in de game, want je ogen moeten zo nu en dan namelijk wennen aan donkere of lichte omgevingen. Daardoor wordt je zicht tijdelijk slechter, wat natuurlijk de nodige schrikmoment oplevert.

Resident Evil 5 verschijnt 13 maart 2009 voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  Tadao's avatar

  nooit ged8 dit te zeggen maar te…veel…trailers…. xD

 2.   
  DutchFreeze's avatar

  wel leuk al die trailers, maar denken ze daarmee echt dat ik ze allemaal ga bekijken… ik heb wel wat beters te doen(tegen de resident evil makers NIET tegen GN)

  en volgens mij is de gemaplay wat laaaangzaaaaaam

 3.   
  RinusReetRidder's avatar

  Ook al deden ze 20 trailers in 1x dan zou ik ze nog allemaal kijken, vette game!! 😀

  @DutchFreeze: zeker nooit Resident Evil gespeeld? De gameplay is altijd al wat traag, maakt het juist weer extra spannend. 8)

 4.   
  Darkknight's avatar

  zo vet gwn..

 5.   
  craz's avatar

  Zo veel trailers.. geen zin om te kijken 😮

 6.   
  ikketjuh's avatar

  Zeker heel erg vet.

  Alleen ik merk wel dat die vijanden soms ook wat traag reageren, staan ze eerst 3 seconden naast de speler, en dan pas vallen ze aan. Ook wel vet dat die Herbs uit deel 4 er ook weer ni zitten 🙂

 7.   
  mrxthereal's avatar

  ik wacht wel op de demo zelf voordat ik een oordeel heb.

 8.   
  Ment@l's avatar

  ikketjuh schreef, "Zeker heel erg vet.

  Alleen ik merk wel dat die vijanden soms ook wat traag reageren, staan ze eerst 3 seconden naast de speler, en dan pas vallen ze aan. Ook wel vet dat die Herbs uit deel 4 er ook weer ni zitten :)"

  ja het zijn zombies he 😳

 9.   
  runman44's avatar

  ikketjuh schreef, "Zeker heel erg vet.

  Alleen ik merk wel dat die vijanden soms ook wat traag reageren, staan ze eerst 3 seconden naast de speler, en dan pas vallen ze aan. Ook wel vet dat die Herbs uit deel 4 er ook weer ni zitten :)"

  dacht presies hetzelfde, en je kan niet snel omdraaien wat voor mij irritaties levert, alles lijkt wel zo sloom te gaan

  maar ziet er vet uit 🙂