Sony belooft user-created content LittleBigPlanet beter te beoordelen

Sony heeft vandaag laten weten dat het modereren van door gamers gemaakte LittleBigPlanet-levels snel zal verbeteren. Er is een smal percentage levels verwijderd vanwege schending van copyright of aanstootgevende elementen, maar soms leken ook correcte levels zomaar verwijderd te worden. Een erg vervelende zaak, aangezien het bouwen van een level best tijdrovend is en vrijwel niemand een back-up heeft van zijn of haar level.

Een woordvoerder van Sony schrijft op het Amerikaanse PlayStation blog dat er hard gewerkt wordt om het beoordelen van nieuwe levels te verbeteren:

  “The level moderation process is something we’re continually improving. The small percentage of levels moderated have been done so after the community has reported them using the Good Grief tool. We never moderate levels that have not been reported in this way. The vast majority of moderated levels were due to offensive material, however we are evolving the way moderation happens to ensure that creators are made aware of why their level was blocked. More to come shortly.”

LittleBigPlanet is een innovatieve puzzelgame, waarbij je met een soort van stoffen poppetje allerlei puzzels moet gaan oplossen. Hierbij draait het vooral om creativiteit en teamwork, aangezien het regelmatig voorkomt dat je meerdere mensen nodig hebt om verder te komen in een level. Zodoende is LittleBigPlanet in principe een multiplayer, maar de game is ook zeker goed als singleplayer te spelen, zowel online als offline.

Het leuke aan LittleBigPlanet is de mogelijkheid om zelf geheel nieuwe levels en puzzels te ontwerpen, zonder dat er een lastige level-editor aan te pas komt. Deel vervolgens je nieuwe creaties met gamers over de hele wereld en de mogelijkheden van user-created content in deze game zijn eindeloos! Je kunt je character uitgebreid customizen en punten verdienen door een zo snel mogelijke tijd neer te zetten in de levels. Met deze punten kan je vervolgens weer vele attributen voor je character kopen en daarnaast kan je ook nieuwe items verdienen om te gebruiken in zelf te ontwikkelen levels. De kernwoorden van LittleBigPlanet? Play, Create en Share!

Lees voor meer informatie over LittleBigPlanet onze creatieve review!

LittleBigPlanet is inmiddels verschenen voor de PlayStation 3.

 1.   
  Flexican's avatar

  Wauw:P Lekker puzzelen met elkaar:P Lijkt me wel fun xD beetje puzzles maken voor vrienden die niet op te lossen zijn en hun dan uitlachen haha;D

 2.   
  ps3 gek's avatar

  Hahaha! ๐Ÿ˜† Mijn skate-level met allemaal merklogo’s van Plan B skateboarding en DC is still online! ๐Ÿ˜› Ik hoop overigens ook niet dat hij offline wordt gehaald ๐Ÿ˜ณ

 3.   
  craz's avatar

  ps3 gek schreef, "Hahaha! ๐Ÿ˜† Mijn skate-level met allemaal merklogo’s van Plan B skateboarding en DC is still online! ๐Ÿ˜› Ik hoop overigens ook niet dat hij offline wordt gehaald ๐Ÿ˜ณ "

  Maak snel een back-up ๐Ÿ˜›

 4.   
  Mrn.'s avatar

  yagamer schreef, "

  ”ps3 gek” schreef, "Hahaha! ๐Ÿ˜† Mijn skate-level met allemaal merklogo’s van Plan B skateboarding en DC is still online! ๐Ÿ˜› Ik hoop overigens ook niet dat hij offline wordt gehaald ๐Ÿ˜ณ "

  Maak snel een back-up ๐Ÿ˜› "

  Haha, net zeggen.

 5.   
  templer's avatar

  Er is een “smal” percentage levels verwijderd

  Je bedoelt klein ๐Ÿ˜‰

 6.   
  GENERAL_DS's avatar

  1115 posts Hahaha! Mijn skate-level met allemaal merklogo’s van Plan B skateboarding en DC is still online! Ik hoop overigens ook niet dat hij offline wordt gehaald moet zijn nog stteed

 7.   
  Fawaka-W's avatar

  krijg hem zaterdag binnen.

  ben benieuwd!

 8.   
  ps3 gek's avatar

  daantjesl schreef, "

  1115 posts Hahaha! Mijn skate-level met allemaal merklogo’s van Plan B skateboarding en DC is still online! Ik hoop overigens ook niet dat hij offline wordt gehaald moet zijn nog stteed"

  Kun je geen engels jongetje? ๐Ÿ˜› Overigens ben ik de servers van LBP helemaal beu. Ik kan niet eens meer fatsoenlijk met vrienden online gamen zonder dat mijn headset een haperend geluid geeft waardoor ik mijn vrienden niet meer kan verstaan en zij mij niet. ๐Ÿ™ Ik kon mijn sackboy gister niet eens besturen en in eens schoot hij nar rechts het vuur en flipte hij. Daarna werd de verbinding met de host verbroken! ๐Ÿ˜ก Dat moet echt beter kunnen!!!