Ghostbusters verschijnt medio juni

Eerder dit jaar was er al het bericht dat Activision Blizzard diverse grote titels zou laten vallen vanwege een andere strategie en reorganisatie binnen het bedrijf. Hiertoe behoorde ook de veelbelovende game Ghostbusters, maar vorig maand werd tot opluchting van de fans duidelijk dat uitgever Atari de game had overgenomen.

Vandaag laat Atari weten dat men de game medio juni van het nieuwe jaar wil uitbrengen. Nog een half jaartje geduld dus…

Ghostbusters is een third-person actie game, waarbij je met de ghostbusters Ray Stantz, Peter Venkman en Egon Spengler achter diverse geesten en ander demonisch gespuis aan gaat. Dit alles speelt zich af in 1991, twee jaar na de gebeurtenissen van de film Ghostbusters 2. Dan Ackroyd (Stantz) en Harold Ramis (Spengler) werken mee aan de ontwikkeling van het verhaal, wat voor een combinatie van actie, spanning en humor moet zorgen.

Je mag helemaal los gaan met de bekende proton packs als je spoken gaat vangen, net als in de films. Het lijkt er tevens op dat de proton packs upgradeable zijn, bijvoorbeeld met freeze beams, en daarnaast krijg je ook de beschikking over extra vuurkracht in de vorm van shotguns en proton torpedo’s.

Wil je alvast meer weten over Ghostbusters? Lees dan onze Fast Forward-preview.

Ghostbusters staat gepland voor juni 2009 en zal verschijnen voor de PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, Wii en Nintendo DS.

 1.   
  RinusReetRidder's avatar

  Gaaf!! 😆 De films zijn ook nog altijd super dus ik ga deze game zeker halen 8)

 2.   
  /DareDevil's avatar

  Idd ik vond al jammer dat hij bijna werd geschrapt er zijn niet zoveel geest opzuiggames alleen Luigi’s mansion 😛

 3.   
  Sarge's avatar

  Lijkt me leuk, als er een demo komt, ga ik’em zeker downloaden 😛 😀

 4.   
  Flexican's avatar

  Hahah:D Prachtig z’n game! back 2 the 90’s! lijkt me echt vet worden

 5.   
  Pipo.Holland's avatar

  Lijkt me wel een vet spel 8) Ik weet nog niet of ik ‘m echt ga kopen. Dat ligt aan het prijs(je)!