Volgende week PC-patch voor Far Cry 2

Wij waren onlangs al zeer te spreken over Far Cry 2, getuige ook onze review. Voor de consoles verscheen onlangs al het Fortunes Pack, de betaalde downloadable content met extra wapens, voertuigen en multiplayer maps, maar volgens de Duitse community manager van Ubisoft zal de PC-versie ook van extra’s worden voorzien.

Volgens “Ubi_Marc” verschijnt namelijk ergens tussen 8 en 11 december een patch voor de PC-versie van Far Cry 2. Over de inhoud wilde hij echter niets prijsgeven. We zullen dus nog tot volgende week geduld moeten hebben om te weten wat Ubisoft nog in de planning heeft voor de PC-versie.

Na Far Cry liet ontwikkelaar Crytek de franchise varen om met Crysis bezig te gaan. Ubisoft pakte de naam Far Cry op en zette het getalenteerde team in Montreal (Rainbow Six: Vegas, Splinter Cell, Assassin’s Creed) op het ambitieuze project Far Cry 2. De nadruk zal in Far Cry 2 volledig liggen op grimmig realisme, en geen sci-fi elementen zoals we die in de eerste Far Cry-game nogal eens aantroffen. We hoeven dus zeker niet bang te zijn om rare mutanten ineens tegen te komen. Toch komen we wel monsters tegen, maar dan als metafoor voor gruwelijke mensen. De grootste verrassing die Far Cry 2 brengt is dat jij, de hoofdpersoon, geΓ―nfecteerd bent met het malaria-virus. Je zult tijdens je avonturen steeds op zoek moeten blijven naar de juiste medicijnen om niet nog zieker te worden. Het medicijn geeft je extra kracht en betere weerstand tegen aanvallen en verwondingen, maar als je te lang zonder medicijn speelt zal je zelf langzaam maar zeker veranderen in een bijzonder ziek persoon. Ubisoft heeft hiervoor een speciaal levelling systeem ontwikkeld voor je character.

Een ander speciaal systeem is gericht op je verwondingen. Regelmatig zal je ‘normale’ schade oplopen, maar zo af en toe kan je ook dusdanig serieus gewond raken dat het nodig is om ter plekke jezelf te behandelen. Denk hierbij aan het verwijderen van een kogel uit je lichaam en het verbinden van een bloedende wond. Als je niets aan zulke verwondingen doet zullen ze je altijd fataal worden en je bent tevens meteen dood als je neergeschoten wordt terwijl je bezig bent met het verzorgen van een verwonding. Gelukkig heeft Ubisoft al aangegeven dat je niet om de haverklap te maken krijgt met zulke opspelende wonden.

Wil je meer weten over Far Cry 2? Lees dan ook eens onze vlammende review.

Far Cry 2 is verschenen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  gamertje1's avatar

  Misschien dezelfde update als voor de consoles,alleen dan gratis πŸ˜› zou wel lekker zijn πŸ˜€

 2.   
  Coh-Coh's avatar

  god, een kleine update zal het wel zijn, desnoods download je het van internet, voor een klein prijsje, totaal ben je dan goedkoper uit nog.

 3.   
  craz's avatar

  ”gamertje1″ schreef, "Misschien dezelfde update als voor de consoles,alleen dan gratis πŸ˜› zou wel lekker zijn πŸ˜€ "

  En patch is altijd gratis, teminste dat is wat ik weet πŸ˜€

 4.   
  Sarge's avatar

  ”gamertje1″ schreef, "Misschien dezelfde update als voor de consoles,alleen dan gratis πŸ˜› zou wel lekker zijn πŸ˜€ "

  Hehehe, zo grappig dat je bij de consoles altijd maar moet afdokken πŸ˜€

 5.   
  Kilerden's avatar

  hopen dat het iid een goede update is πŸ˜€

 6.   
  gamertje1's avatar

  TimEWasteR schreef, "

  ”gamertje1″ schreef, "Misschien dezelfde update als voor de consoles,alleen dan gratis πŸ˜› zou wel lekker zijn πŸ˜€ "

  Hehehe, zo grappig dat je bij de consoles altijd maar moet afdokken πŸ˜€ "

  Idd. die gasten betalen zich de pleuris πŸ˜›

 7.   
  N360Gamer's avatar

  gamertje1″]

  ”TimEWasteR schreef, "[quote=”gamertje1″ schreef, ".."

  Hehehe, zo grappig dat je bij de consoles altijd maar moet afdokken πŸ˜€ "

  Idd. die gasten betalen zich de pleuris πŸ˜› [/quote]

  Als ze op de de console geld vragen dan lijkt het me sterk dat het op de pc gratis wordt. Maar de pc is idd wel een stuk goedkoper kwa software. Maar kijk eens hoe dik je dokt voor de een goede videokaart en andere voor de nieuwste games noodzakelijke hardware. En voor een 360 betaal nu maar 180,- (of 150,- als die actie nog geldt), voor dat bedrag heb je nog lang geen moderne videokaart bij elkaar. Console is duur kwa software, en pc is duur kwa hardware πŸ˜‰

 8.   
  Rock-in's avatar

  Misschien een betere AI. X)

 9.   
  Master dangerous's avatar

  Ik hoop echt op een paar extra guns en wagens in die patch komt πŸ˜›

 10.   
  Teunb's avatar

  chil, hopen dat t gratis is, niewe voortuigen zouden leuk zijn, en nieuwe snipers πŸ™‚