Ex-Resident Evil ontwikkelaar speelt RE5 niet

Shinji Mekami zal Resident Evil 5 met geen vinger aanraken. Mekami denkt namelijk dat hij alleen maar stress krijgt van het spelen van de game. Mekami is namelijk de voormalige ontwikkelaar van de Resident Evil reeks. De game zal niet zijn wat Mekami er van gemaakt zou hebben, zegt hij in een interview met OPM. Hij zou zich alleen maar opvreten wanneer hij iets in de game aantreft dat niet goed is.

  “I probably won’t play it. I won’t like it, because it’s not going to be the game I would have made,” he said. “It’ll just cause me stress if I play it. I think it could be fun for gamers to play it, but not for someone who has developed Resident Evil games.

  “If I see anything in Resident Evil 5 that isn’t done well, I’ll be angry!”

Resident Evil 5 is uiteraard weer een third-person actie/horrorgame. De setting is deze keer een bloedhete Afrikaanse stad en ditmaal heb je Chris Redfield onder de knoppen, een oude bekende uit de eerdere Resident Evil-titels. Chris is aan het werk gegaan voor de organisatie BSAA en namens dit bedrijf wordt hij naar Afrika gestuurd om een ongeluk in de woestijn te onderzoeken.

Naast verschillende vijanden moet je het ook opnemen tegen de hitte. Je kunt namelijk niet te lang in de zon blijven en moet af en toe de schaduw opzoeken. Ook licht speelt je parten in de game, want je ogen moeten zo nu en dan namelijk wennen aan donkere of lichte omgevingen. Daardoor wordt je zicht tijdelijk slechter, wat natuurlijk de nodige schrikmoment oplevert.

Resident Evil 5 verschijnt 13 maart 2009 voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  )GN(-Erik's avatar

  Dat zou ik ook niet leuk vinden 😆 Als iemand anders je oude licentie zou vernaggelen.

 2.   
  PaNNa's avatar

  Tijden veranderen…

 3.   
  Thazero's avatar

  Wat boeit mij dat nou?
  Ik hoef niet te weten wat hij wel en niet speelt! 😡

 4.   
  martyntjee's avatar

  Silent Rave schreef, "Wat boeit mij dat nou?
  Ik hoef niet te weten wat hij wel en niet speelt! 😡 "

  waarom reageer je dan? 😕

 5.   
  Thazero's avatar

  Ik mag toch mijn mening uiten?