Ubisoft: Hopelijk scoort Prince of Persia een negen of hoger

Het nieuwste avontuur van de Perzische prins ligt tegen het einde van volgende week in de winkels. Een nieuwe, artistieke stijl en Elika als ondersteunend personage maken het dat deze Prince of Persia een nieuwe weg is ingeslagen.

Natuurlijk is het altijd afwachten hoe het publiek en critici reageren op deze veranderingen. Yves Guillemot, algemeen directeur van Ubisoft, heeft onthuld dat men hoopt op review scores van 9 en hoger. Hij verklaarde:

  “Already, there’s a number of good marks. We have 8s, some 9s and one 10. But we’re still waiting for a lot of marks to come. So altogether, at the moment scores are around high 8s. We hope it can be in the 9s, but we expect it to be 8.5 and 9.2 or 3.”


In de nieuwste Prince of Persia bevindt de Prins zich in een nieuwe wereld die corrupt en aangetast is. Het verhaal en daarbij het doel van de Prins is dan ook om deze wereld te zuiveren. Dit verhaal en de daarbij horende omgevingen zullen dit keer meer fantasierijk zijn en zich niet zo vasthouden aan de werkelijkheid. Het moet een magischere, haast pöetische vormgeving krijgen, maar toch zeer geloofwaardig blijven. De speler moet verschillende ‘Lightwells’ aansteken, die zuiver licht de wereld in zullen zenden en daarmee de wereld één voor één haar puurheid teruggeven.

De transformatie van de wereld die hiermee gepaard gaat zal real-time gebeuren. Geen vervelende cutscenes meer dus, maar je zult gewoon rond kunnen lopen terwijl je omgevingen zich aan de nieuwe situatie aanpassen. Zo groeien planten terug en wordt de lucht weer helder terwijl je je kunt blijven bewegen. Ook zal het in deze Prince of Persia niet meer mogelijk zal zijn om de tijd te manipuleren. Geen tijdgereis en teruggedraai meer dus.

De nieuwste Prince of Persia zal op 5 december voor de PlayStation 3, Xbox 360 en DS verschijnen. Op 12 december verschijnt de game ook nog voor de PC.

 1.   
  Fawaka-W's avatar

  je kan niet dood in dat spel..
  vraag me af hoe dat uitpakt.

  als je naar beneden springt grijpt een meisje je hand en trekt je terug ect.

 2.   
  ChielB's avatar

  Je gaat in zekere zin wel dood aangezien bosses bijvoorbeeld ook weer overnieuw gedaan moeten worden. Elika fungeert als een levend check point, het is dus meer een soepel systeem waarbij de game op tempo blijft en je niet steeds weer moet laden en een stuk terug moet gaan om opnieuw door te spelen.

 3.   
  Mattmerize's avatar

  GN-Surinamer schreef, "je kan niet dood in dat spel..
  vraag me af hoe dat uitpakt.

  als je naar beneden springt grijpt een meisje je hand en trekt je terug ect.

  "

  Het is doodgaan zonder het game-over screen, want in feite moet je weer overnieuw beginnen met de boss/uitdaging, dat is iets heel anders dan niet doodgaan.

 4.   
  /DareDevil's avatar

  Ik vond de footage niet zo interessant, maar wel mooi stijltje 😆

 5.   
  Rijstekorrel's avatar

  effe trailer gekeken het ziet er wel vet uit, er is zeker geen demo er van voor de ps3 ?

 6.   
  Flexican's avatar

  Ik denk wel dat deze game een 9 over hoger verdiend(Wat ik tot nu toe heb gezien dan)

 7.   
  Gold_Thunder's avatar

  Na wat ik tot nu toe gezien en gehoord heb verdient dit spel zeker een 9. Prince of persia Sands of time was hemels(de andere 2 delen wat minder) en ik ben blij dat ze terug gaan naar dat sprookjes achtige stijltje. Heerlijk gewoon. Ik kom klaar na het spelen van deze game, dat weet ik zeker.

 8.   
  delta62's avatar

  Deze game wordt de bom!

 9.   
  Slayer61's avatar

  een 3? denken hun nou echt dat PoP een 3 krijgt nou als ik zo naar de trailer kijk denk ik egt een dikke 8 of 9…

 10.   
  Rijstekorrel's avatar

  ”Slayer61″ schreef, "een 3? denken hun nou echt dat PoP een 3 krijgt nou als ik zo naar de trailer kijk denk ik egt een dikke 8 of 9…"

  Ja als die goed is een 6 of 9 maar als die totaal niet bevalt denken ze dan een 3

 11.   
  Pack Leader's avatar

  Nu ons cijfer nog :D. Wanneer kunnen wij gaan stemmen/voten?

 12.   
  Vinstaro's avatar

  Pack Leader schreef, "Nu ons cijfer nog :D. Wanneer kunnen wij gaan stemmen/voten?"

  Ja he!

 13.   
  JonsoN's avatar

  9.2 op gametrailers denk ik… 🙄

 14.   
  )GN(-Erik's avatar

  Hij lijkt nu weer veel meer op de aller eerste PoP (terug naar de roots), maar dan met al die extra walljump trucjes er bij dus ik denk dan het wel een 8 wordt of zo 😉