De Blob domineert Australische Awards

Dit weekend deelde de Games Developers Association of Australia zoals elk jaar het geval is awards uit aan ontwikkelaars, en dit jaar bleek De Blob een opvallend groot gedeelte van de prijzen in de wacht te slepen. Ontwikkelaar Blue Tongue maakte met De Blob voor de Wii de prijzen voor beste console titel, beste audio, beste gameplay, beste graphics en de prijs voor spel van het jaar buit.

De Blob is een actie- en puzzelgame waarin je de buitenaardse stad Chroma moet verkennen en bevrijden van het kwaad. De monochrome I.N.K.T. Corporation heeft de macht over de stad overgenomen en alle kleur en vrolijkheid uit het dagelijkse leven verbannen. Spelend als de Blob ga je op avontuur om Chroma weer tot leven te wekken door gebouwen, landsgrenzen en inwoners van een vrolijke dosis kleur te voorzien. Dit alles kan als singleplayer gespeeld worden, maar het is ook mogelijk om met vier spelers een split screen multiplayer te spelen.

De Blob is inmiddels verschenen voor de Wii en de IPhone. Ergens in 2009 zal ook een versie voor de Nintendo DS verschijnen.

Ben je benieuwd wat wij vonden van De Blob? Lees dan hier de review voor de Nintendo Wii.

 1.   
  mrxthereal's avatar

  Lol wat een kut awards dan zeg, over de meeste valt nog wel te twisten zoals ”gameplay”, maar de graphics-award… ow komop zeg dan zet je jezelf echt voor schut.

 2.   
  ChielB's avatar

  Beste graphics binnen de categorie Wii-games. ๐Ÿ˜‰

 3.   
  craz's avatar

  mrxthereal schreef, "Lol wat een kut awards dan zeg, over de meeste valt nog wel te twisten zoals ”gameplay”, maar de graphics-award… ow komop zeg dan zet je jezelf echt voor schut."

  Je moet ook wat beter lezen ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜†

 4.   
  EEkh00rn's avatar

  WOW, lol ๐Ÿ˜†

 5.   
  Wouter's avatar

  Jongen! De Blob is echt dรจ shit! Ontworpen door Nederlandse studenten, en nog prima uitgewerkt ook. Ik baal echt als een stekker dat ik die prijs vraag niet heb gewonnen! ๐Ÿ˜›