Fallout 3 krijgt extra content en map editor

Ontwikkelaar Bethesda heeft downloadable content (DLC) voor Fallout 3 aangekondigd. De DLC zal niet in één keer uitgegeven worden, maar in drie grote delen uitgebracht worden. Deze delen zullen in januari, februari en maart via Xbox Live te downloaden zijn. De delen heten Operation: Anchorage, The Pitt en Broken Steel.

Naast de Xbox 360 krijgt de PC ook nieuwe content, maar dan wel in een andere vorm. De PC zal namelijk een map editor genaamd Garden of Eden Creation Kit krijgen. Werkelijk alles zal via deze editor gemaakt kunnen worden, van levels tot dialogen, maar ook wapens en monsters. Deze map editor zal in december voor de PC verschijnen.


De derde telg in de Fallout-serie zal voor het eerst ontwikkeld worden door het getalenteerde team achter het award winnende Oblivion, namelijk Bethesda Softworks. Bethesda kocht de licentie in 2004 en hoopt wederom voort te borduren op de populaire twee delen uit de jaren negentig.

De langverwachte sequel draait op een verbeterde versie van de Oblivion engine, maar Bethseda voegde hieraan toe dat de third-person view aanzienlijk verbeterd zal worden gezien de negatieve feedback over dit aspect van de begeerde role-playing game. Het verhaal van Fallout 3 begint met je geboorte en de dood van je moeder in een ziekenhuis. Dit is het moment waar je bij een DNA analist je eigen character kan creëren.

Het vechtsysteem van Fallout 3 wordt de Vault-tec Assisted Targeting System (V.A.T.S.) genoemd. Je kan vijanden neerhalen in real-time uit een first-person perspectief, maar het leuke van het V.A.T.S. systeem is dat je de tijd kan pauzeren om zo een doelwit naar vrije wil te selecteren. Het gebruik hiervan wordt echter wel beperkt door action points, maar deze zullen doorgaans de gevechten weer aangevuld worden. Als je het niet zo hebt op het levend villen van vijanden, garandeert Bethseda dat je ook door de levels kan heen worstelen door onopvallend en stil te werk te gaan. Het schijnt ook dat het voeren van conversaties je een heel eind op weg kan helpen om de gebieden zonder kleerscheuren te doorkruisen.

Vijanden kunnen je op precies dezelfde wijze aanvallen met het targeting systeem, dus het is mogelijk om op verschillende plaatsen op je lichaam geraakt te worden. Om deze gevechten overzichtelijk te laten verlopen is er een nieuw gezondheidsysteem, eveneens als een duidelijk radiatiesysteem. Deze laatste is een zeer praktische optie om de besmetting van water en voedsel aan te tonen vooraleer je dit nuttigt. Het Karma systeem zal wederom volop aanwezig zijn en er zijn ongeveer 9 tot 12 mogelijke eindes gebaseerd op jouw acties.

Wil je meer weten van Fallout 3? Check dan snel onze review!

Fallout 3 is op 31 oktober uitgekomen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  mrxthereal's avatar

  Die nieuwe quests worden fucking vet:

  [list=]

   Operation: Anchorage: Enter a military simulation and fight in one of the greatest battles of the Fallout universe – the liberation of Anchorage, Alaska from its Chinese Communist invaders. An action-packed battle scheduled for release in January.
   [list=]

   The Pitt: Journey to the industrial raider town called The Pitt, located in the remains of Pittsburgh. Choose your side. Scheduled for release in February.

    [list=]

   Broken Steel: Join the ranks of the Brotherhood of Steel and rid the Capital Wasteland of the Enclave remnants once and for all. Continues the adventure past the main quest. Scheduled for release in March.

   LoL ik snap geen zak van dat hele list gebeuren 😛

  •   
   /DareDevil's avatar

   Wordt gewoon enorm vette DLC 😆 !!!!

  •   
   Ment@l's avatar

   prijs?? 🙄

  •   
   Flexican's avatar

   Ik verdwaal nu al in de levels xD dan hoef ik geen DLC er bij te hebben haha:P

  •   
   R1chardTM's avatar

   [email protected] schreef, "prijs?? 🙄 "

   Nog niet bekend 🙄 anders hadden we het er wel ingezet 😕

  •   
   jacobdb's avatar

   fallout 2 timer ends win 13 years hurrie up with that G.E.C.K 8)

  •   
   TERRORJ's avatar

   Hoe meer mappen hoe beter toch? : P