Fable II krijgt downloadable content op 12 december

We moesten er iets langer op wachten dan oorspronkelijk gepland, maar vandaag heeft ontwikkelaar Lionhead alsnog de grote aankondiging omtrent Fable II naar buiten gebracht. Op 12 december verschijnt namelijk extra downloadable content in de vorm van Knothole Island, dat voor 800 Microsoft Points te downloaden zal zijn.

Volgens het bericht is het eiland Knothole stervende, de goudkleurige stranden en prachtige vegetatie is bedekt met sneeuw, mensen bevriezen en de vele schatten van het eiland zijn nog lastiger te vinden. Alleen een ware held kan de proeven van de drie heiligdommen onder ogen zien en de zonneschijn weer terugbrengen.

Lionhead brengt daarnaast ook een gratis co-op patch uit om mensen samen te laten spelen. Je kunt echter alleen samen het verhaal van Knothole Island spelen als je beide de extra content bezit. Als je de patch of de extra content downloadt, krijg je hoe dan ook enkele extraatjes geheel gratis: Knight’s Boots, Assassin’s Gloves, een drankje om gewicht te verliezen, een zilveren boek en nog veel meer.

Ten slotte zal Lionhead ongeveer vijftig leaderboards online zetten om je progressie te kunnen volgen op Lionhead.com. Drie kleine screenshots van de extra content vind je onderaan dit bericht.

Fable 2 bouwt verder voort op de succesformule van het eerste deel. Deze kende behoorlijk wat teleurstellingen, maar Fable 2 belooft dit allemaal goed te gaan maken. De verhaallijn lijkt behoorlijk veel op die van het orgineel. Weer ben je een klein kindje wanneer je familie wordt ontvoerd. Vervolgens groei je op en wil je ze redden, maar daarbij kom je in een veel groter plot terecht. Je zal de wereld moeten redden en dat gebeurt natuurlijk niet zomaar.

Fable 2 wordt weer dezelfde klassieke RPG als het eerste deel. De keuze tussen goed en slecht staat wederom centraal, je daden zullen gevolgen hebben voor de rest van de game. Ook kun je er ditmaal voor kiezen om met een vrouw in plaats van een man te spelen. Daarnaast is het wederom mogelijk om huizen, winkels, kastelen en zelfs heel Albion te kopen. En de optie om te trouwen en even lekker te batsen is er ook nog steeds.

Wil je meer weten over Fable II? Lees dan ook eens onze review.

Fable II is inmiddels verschenen voor de Xbox 360.

 1.   
  Tom's avatar

  Knothole was al een bijster leuke plek in de originele Fable, dus verwacht ik extra veel verassingen in het vernieuwde Knothole Glade. ๐Ÿ™‚

 2.   
  Darkknight's avatar

  ik ben miss van plan fable 2 te kopen raden jullie dit aan? want ik hoorde dat het een korte en vrij simpele game is.

 3.   
  Kilerden's avatar

  lol heb dat afval drankje nodig ๐Ÿ˜›

 4.   
  Ariose's avatar

  Waar kan ik het goedkoopste MS points halen? ๐Ÿ˜›

 5.   
  /DareDevil's avatar

  ”Darkknight “ schreef, "ik ben miss van plan fable 2 te kopen raden jullie dit aan? want ik hoorde dat het een korte en vrij simpele game is."

  Ligt eraan wat je goed vindt, Ik moest kiezen tussen Fallout 3 en Fable II wat al snel Fallout 3 is geworden. Ik heb de Co-op bij een vriend van mij gespeeld en ik vondt hem eerlijk gezegd wel teleurstellen. Er zijn geen gespreks opties, een redelijk standaard level up system en de character customization vondt ik leuk bedacht maar te moeilijk terwijl het heel simpel is. ik vond hem niet goed genoeg om te kopen en ik ben het ook echt niet van plan. Ik moest kiezen en ik had al heel snel Fallout 3 in gedachten. ๐Ÿ˜†

 6.   
  delta62's avatar

  Leuk voor de mensen die Fable spelen hier ๐Ÿ™‚

 7.   
  Serg1337's avatar

  komt eigenlijk goed uit,… want ik dacht heb geen internet via router dus kan de patch niet downloaden.
  blijkt dat hij op 12 december pas uitkomt ๐Ÿ˜›
  maar aan de andere kant is het best wel jammer want ik het lijkt me wel leuk om iets nieuws erbij te hebben ๐Ÿ™„ ๐Ÿ˜€

 8.   
  Tadao's avatar

  nice! niet weglaten alsie r voor pc is! xD