Bill Cosby vindt GTA een voorbereiding op toelatingsexamen gevangenis

De meeste mensen kennen Bill Cosby als een van de hoofdrolspelers in de comedyserie ‘The Cosby Show’. In Amerika is hij echter ook een bekend activist die een uitgesproken mening heeft, zo bleek tijdens een evenement in Greenwood, Mississippi. Blijkbaar vindt hij dat het spel Grand Theft Auto IV een slechte invloed heeft op de jeugd want hij zei daar tegen de Afro-Amerikaanse gemeenschap dat Grand Theft Auto een oefening is voor het toelatingsexamen tot de gevangenis.

  “Cost your mother $250 to buy that for you so you can practice your entrance exam (to prison).”

Spelers betreden in Grand Theft Auto IV opnieuw Liberty City, maar dit keer in de schoenen van de Oost-Europese immigrant Niko Bellic. Niko is gelokt door zijn neef met de belofte van grote huizen, glimmende auto’s en andere luxes die men zich in Oost-Europa niet kan veroorloven. Eenmaal aangekomen blijkt neef echter te wonen in de ghetto, rijdt enkel de rijke elite in luxe auto’s en blijkt Amerika even corrupt als thuis. Niko komt terecht in het maffiacircuit en moet de al de rommel van zijn neef opruimen.

Om dat te doen maakt Niko gebruik van zijn mobiele telefoon. Daarmee kan je nu mensen bellen om missie’s aan te nemen, radio te luisteren en date’s te regelen. Om overal in de stad te komen kan je auto’s beroven, maar nu ook gewoon de taxi nemen. Dit allemaal in de naam van realisme, want GTA IV is opeens een stuk minder cartoonesk dan zijn voorgangers. Liberty City is natuurlijk niet hetzelfde als in GTA III. De stad is veranderd en is nu meer het evenbeeld van de metropool New York dan voorheen. Belangrijk is dat het spel zich meer verticaal af zal spelen: spelers kunnen alle gebouwen op, brandtrappen nemen enzovoort, om weg te komen van de politie.

Grand Theft Auto is reeds verschenen voor de PlayStation 3 en de Xbox 360. De versie voor de PC zal 3 december uitkomen.

 1.   
  Machtaman's avatar

  Mwhahahhahahahhaa 😳

 2.   
  Neolite's avatar

  Weer een reactie van iemand die gewoon geen zak afweet van GTA 👿

 3.   
  Mattmerize's avatar

  Nou, je moet wel toegeven dat een aantal mensen (indirect) negatief worden beïnvloed door GTA.

 4.   
  ps3 gek's avatar

  Matthijsjuh schreef, "Nou, je moet wel toegeven dat een aantal mensen (indirect) negatief worden beïnvloed door GTA."

  Dit gaat dus nergens over. Het komt waarschijnlijk gewoon, omdat GTA steeds commercieeler wordt. Het kwam bij het nieuws en werd er werd uitgelegd dat het spel vooral ging om morden plegen. Vergeleken met Condemned 2 is dit spel een stuk minder gewelddadig. Wanneer je een (horror)film kijkt, realiseer je je dat het nep is. Dit doe ik ook bij een videogame. Er zijn echter mensen die dat niet kunnen bij computerspelletjes en worden daar aggressief van. Daardoor krijgen gamers een slechte naam. 😡

 5.   
  -050- Critical's avatar

  ps3 gek schreef, "

  ”Matthijsjuh” schreef, "Nou, je moet wel toegeven dat een aantal mensen (indirect) negatief worden beïnvloed door GTA."

  Dit gaat dus nergens over. Het komt waarschijnlijk gewoon, omdat GTA steeds commercieeler wordt. Het kwam bij het nieuws en werd er werd uitgelegd dat het spel vooral ging om morden plegen. Vergeleken met Condemned 2 is dit spel een stuk minder gewelddadig. Wanneer je een (horror)film kijkt, realiseer je je dat het nep is. Dit doe ik ook bij een videogame. Er zijn echter mensen die dat niet kunnen bij computerspelletjes en worden daar aggressief van. Daardoor krijgen gamers een slechte naam. 😡 "

  matthijsjuh heeft wel een beetje gelijk, maar mensen moeten niet overdrijven. scarface is ook geaccepteerd en godfather etc, en dat zijn de meest politiek incorrecte dingen ooit gemaakt.

 6.   
  JPO's avatar

  Ik denk dat Matthijsjuh doelt op Dhr Cosby zelf die zich laat beinvloeden (indirect) door reacties van andere mensen over het spel terwijl hij het zelf nog nooit gespeeld heeft (direct).

 7.   
  Machtaman's avatar

  hun zeggen de jeugd gta is 18 plus dus wat zeikt ie nouw 🙄

 8.   
  Mrn.'s avatar

  Laat hen maar gewoon verder zeuren, want deze games zullen er altijd zijn. En zullen altijd verkocht worden.

 9.   
  /DareDevil's avatar

  Hey Hey Hey the Cos, 😆

 10.   
  mitchelltje9's avatar

  weer zo’n jankmongool 👿

 11.   
  Lapixx's avatar

  neolite schreef, "Weer een reactie van iemand die gewoon geen zak afweet van GTA 👿 "

  Waarschijnlijk ben jij in dit geval de persoon die ergens wat minder van af weet. Alle impulsen van buitenaf hebben EEN invloed op een bepaald persoon, en ik zie zo snel niet in welke positieve invloeden een videogame als deze kan hebben.

  Aan de andere kant is de jeugd in zo’n mate beïnvloed door geweld (sommige mensen gebruiken liever het woord ‘verpest’.), dat het onwaarschijnlijk is dat een enkele factor de directe aanleiding is tot het plegen van geweld en dergelijke in real life. Daar komt ook nog eens bij dat geweld goed verkoopt, en dingen die goed verkopen zijn nooit slecht voor je (geestelijke) gezondheid.

  Overigens is het erg flauw om 1 specifiek spel te noemen, een spel als Driver verschilt nauwelijks van GTA, en GTA 1 blijft in principe ook een spel uit de GTA serie. Maar waarschijnlijk gaf de man gewoon zijn mening over een wat ruimer onderwerp, en aangezien GTA4 redelijk actueel is, zou het raar zijn als hij dit spel NIET als voorbeeld gebruikt zou hebben.

 12.   
  Machtaman's avatar

  kan je net zo goed saints row 2, the godfather 2, gears of war 2, fallout 3, dead space en al dat soort spel afschraffen moet gelijk naar gta 4 gaan 👿

 13.   
  )GN(-Erik's avatar

  Nou van een half uurtje GTA 2 per dag hoef je echt niet de gevangenis in 😆

 14.   
  Rijstekorrel's avatar

  Masterstef schreef, "kan je net zo goed saints row 2, the godfather 2, gears of war 2, fallout 3, dead space en al dat soort spel afschraffen moet gelijk naar gta 4 gaan 👿 "

  Ja idd het komt altijd op Gta neer

 15.   
  Lapixx's avatar

  )GN(-Erik schreef, "Nou van een half uurtje GTA 2 per dag hoef je echt niet de gevangenis in 😆 "

  Misschien het artikeltje wat beter doorlezen? Er staat nergens dat je de gevangenis in moet wanneer je GTA speelt…

 16.   
  kasper1221's avatar

  weer iemand die loopt te zijken om nicks 👿

 17.   
  Pack Leader's avatar

  Spreekt hij uit ervaring? 😛 (haha)