Intel’s Core i7 gelanceerd

Al meer dan een maand was bekend dat Intel haar nieuwe processoren afgelopen week zou uitbrengen en anders dan bij menig videogame werd de releasedatum gehaald. Daarbij werden ook eindelijk de benchmarks en prijzen vrijgegeven.

De benchmarks laten een erg goede toekomst voor de nieuwe processoren zien: zelfs de lichtste van de nu uitgebrachte types, de Core i7 920, is over het algemeen anderhalf keer zo snel als de voorheen als zeer snel geachte Core 2 Q9650. De nieuwe broertjes Core i7 940 en Core i7 965 zijn zelfs minstens twee keer zo snel. Mocht je er zelf uitgebreid over willen lezen, bekijk dan deze pagina en kies je Engelstalige review uit. Wil je het dichter bij huis houden, dan vind je hier enkele reviews.

Je zult wel diep in je portemonnee moeten tasten om een game-PC met één van de processoren te willen bouwen. De prijzen variëren namelijk vanaf zo’n 275 euro voor de 920 tot over de 1000 euro voor de 965, zoals je hier kunt zien. Daarnaast moet je ook een nieuw moederbord aanschaffen van zo’n 250 tot 400 euro en is ook een setje DDR3-geheugen, liefst van drie modules, verplicht.

  1.   
    Silent Assasin's avatar

    HMMMM…. ik vindt t erg veel geld voor een processor! maar goed, 1,5x zo snel is ook weer niet niks! k ga twijfelen! ben wel toe aan een processor hoger dan 2.4 8)

  2.   
    Rock-in's avatar

    Kortom, zo goed als een nieuw systeem zal er aangeschaft moeten gaan worden, wil je deze Cores kunnen draaien. 😛

  3.   
    Bello 2185's avatar

    Zeer vet! 😀 Alleen beetje duur….

  4.   
    Masterchief's avatar

    Mooi, nieuwe processor, oude goedkoper….!! 😆

  5.   
    Alias's avatar

    Silent Assasin schreef, "HMMMM…. ik vindt t erg veel geld voor een processor! maar goed, 1,5x zo snel is ook weer niet niks! k ga twijfelen! ben wel toe aan een processor hoger dan 2.4 8) "

    De Q6600 kan je makkelijk overclocken naar een 3GHz, je hoeft maar te googlen op Q6600 overclocked en je krijgt al een aantal hits van een Q6600 die rond de 3GHz zitten. Verder is het natuurlijk mooi dat de i7 Cores uit zijn gekomen. Maar als je deze wilt aanschaffen zal je ook een nieuw moederbord moeten kopen en ddr3 geheugen kaartjes (het liefst 3 ervan om ze in triple channel te laten werken).

  6.   
    Rickass93's avatar

    WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOW, DUUR MAN!

  7.   
    DutchFreeze's avatar

    idd erg duur.
    als ik het einde vant jaar geslaagd ben ga ik waarschijnlijk een ict opleiding doen, dan zou ik een goeie laptop krijgen van me ouders, als ik dan zelf wat bijbetaal kan ik mijn pc wel gwn weggooien, dan heb ik volgens mij wel een meester laptop hoor.
    me ouders hebbe er 800/1000 euro voor over, dus als ik dan nog 500/600 bijleg heb ik wel een goed ding denk ik 8)

  8.   
    PixelShooter's avatar

    😕
    Wat zit iedereen nu te klagen over de prijs? Wie wat ’n hele stevige processor wilt, mag natuurlijk ook in z’n portefeuille duiken…

    Ik heb de reviews over de 3 i7’s gelezen op tweakers.net en die dingen zijn hun geld hélemaal waard.

    Een 920 en een Q6600/Q9X50, beiden op 3 GHz, zijn dan ook totáál verschillend.
    En ja.. met 775 pinnetjes kom je niet meer toe, dus én ’n nieuw moederbord én nieuw geheugen zal je er moeten bij nemen 🙂

  9.   
    kasper1221's avatar

    super duur ik blijf lekker bij amd 😆

  10.   
    jacobdb's avatar

    doe mij maar de AMD 8)

  11.   
    zombieater's avatar

    Ziet er goed uit
    Maar ik pimp zelf mijn pc (nog) niet 😕

  12.   
    runman44's avatar

    krachtig dingetje

  13.   
    Deadly-L's avatar

    ”runman44″ schreef, "krachtig dingetje "

    Idd krachtig maar weer is duur SHITMEN 🙁

  14.   
    Mmore's avatar

    Prijzen gaan vanzelf wel zakken. Prachtige processoren in elk geval! 8)

  15.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik zit op me pc nog lekker op me Pentium 4 is ontiegelijk snel enige wat ik er mee doe is beetje msnen,downloaden en site’s checken :P. Ik heb me lappie voor gamen die is goed genoeg hd videokaart enzo en ja echt veel gamen doe ik op me Ps3 en binnenkort 360 wel 😀