Gamersnet.nl

DJ Tiësto betrokken bij DJ Hero

Officieel is het spel nog niet aangekondigd door Activision, maar via de project director van Guitar Hero is het spel eigenlijk al bevestigd: DJ Hero, een DJ-variant op Guitar Hero. Uit een nieuwsbrief die online circuleert blijkt nu dat de bekende Nederlandse DJ Tiësto ook betrokken is bij dit project. Volgens deze nieuwsbrief zal Tiësto met name tracks leveren voor de game waarbij het gaat om zowel bekende tracks als compleet nieuwe tracks die speciaal voor de game zijn gemaakt.

Uit de nieuwsbrief blijkt ook dat Tiësto erg uitkijkt naar de game:

Volgens de nieuwsbrief zal het spel in de zomer van 2009 al verschijnen.

In DJ Hero krijg je op het scherm een virtuele langspeelplaat te zien. Vervolgens moet je, net zoals bij Guitar Hero, knoppen indrukken om een zo goed mogelijke DJ te zijn. Tevens moet je scratchen, mixen en mash-ups maken van twee verschillende platen door elkaar heen.

DJ Hero zou al twee jaar in ontwikkeling zijn, maar die zou tot nu toe erg moeilijk zijn verlopen. Het grote probleem is het licenseren van de verschillende samples. Sinds de fusie tussen Activision en Vivendi Universal hebben de ontwikkelaars toegang tot de muziekdatabase van Universal Music, waardoor dit probleem grotendeels is opgelost.

Momenteel wordt verwacht dat DJ Hero in de zomer van 2009 zal verschijnen. Voor welke platforms is helaas nog niet bekend.