Far Cry 2 eind deze maand voorzien van extra content

Wij waren onlangs al zeer te spreken over Far Cry 2, getuige ook onze review. De game wordt eind deze maand echter uitgebreid met extra content, zo laat Ubisoft vandaag weten.

De downloadable content is getiteld The Fortune’s Pack en zal voor 10 dollar of 800 Microsoft Points binnenkort te downloaden zijn. Het is nog onduidelijk of deze extra content ook nog voor de PC zal verschijnen. De inhoud van dit Pack ziet er als volgt uit:

  Singleplayer Mode
  Drie nieuwe wapens:
  * Silenced shotgun
  * Sawed-off shotgun
  * Crossbow

  Twee nieuwe voertuigen:
  * Unimog
  * Quad

  Multiplayer Mode
  Vier nieuwe mappen:
  * Cheap Labor
  * Last Resort
  * Lake Smear
  * Fort Fury

Na Far Cry liet ontwikkelaar Crytek de franchise varen om met Crysis bezig te gaan. Ubisoft pakte de naam Far Cry op en zette het getalenteerde team in Montreal (Rainbow Six: Vegas, Splinter Cell, Assassin’s Creed) op het ambitieuze project Far Cry 2. De nadruk zal in Far Cry 2 volledig liggen op grimmig realisme, en geen sci-fi elementen zoals we die in de eerste Far Cry-game nogal eens aantroffen. We hoeven dus zeker niet bang te zijn om rare mutanten ineens tegen te komen. Toch komen we wel monsters tegen, maar dan als metafoor voor gruwelijke mensen. De grootste verrassing die Far Cry 2 brengt is dat jij, de hoofdpersoon, geΓ―nfecteerd bent met het malaria-virus. Je zult tijdens je avonturen steeds op zoek moeten blijven naar de juiste medicijnen om niet nog zieker te worden. Het medicijn geeft je extra kracht en betere weerstand tegen aanvallen en verwondingen, maar als je te lang zonder medicijn speelt zal je zelf langzaam maar zeker veranderen in een bijzonder ziek persoon. Ubisoft heeft hiervoor een speciaal levelling systeem ontwikkeld voor je character.

Een ander speciaal systeem is gericht op je verwondingen. Regelmatig zal je ‘normale’ schade oplopen, maar zo af en toe kan je ook dusdanig serieus gewond raken dat het nodig is om ter plekke jezelf te behandelen. Denk hierbij aan het verwijderen van een kogel uit je lichaam en het verbinden van een bloedende wond. Als je niets aan zulke verwondingen doet zullen ze je altijd fataal worden en je bent tevens meteen dood als je neergeschoten wordt terwijl je bezig bent met het verzorgen van een verwonding. Gelukkig heeft Ubisoft al aangegeven dat je niet om de haverklap te maken krijgt met zulke opspelende wonden.

Wil je meer weten over Far Cry 2? Lees dan ook eens onze vlammende review.

Far Cry 2 is verschenen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  Alias's avatar

  De toevoegingen aan de single player spreken mij toch zeer erg aan. Crossbow lijkt me erg vet. 8)

 2.   
  Kilerden's avatar

  hopelijk komt het ook voor de pc πŸ™‚

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik heb de helft van de game nog niet af wat veeeeeeeeel mogelijkheden zitten er in de game zeg! Dus voor mij is het even wachten met de Content.

 4.   
  Dy-88's avatar

  echt vet… vooral die silence shotgun lijkt me vet, en ook die crossbow 8) 8) 8)
  jammer dat ik nou net de PC versie heb πŸ™
  ik ben vooral benieuwd naar de nieuwe GTA add πŸ˜›

 5.   
  Wouter's avatar

  Lol, een silenced shotgun. Die heb ik in nog nooit in een game gezien. πŸ˜› En wat is een sawed-off shotgun? Een afgezaagde shotgun ofzo?

 6.   
  Bello 2185's avatar

  Die wil ik echt hebben! πŸ˜€
  Alleen waarom doen ze altijd zo moeilijk met DLC voor de PC? πŸ™

 7.   
  jacobdb's avatar

  sawn off shotgun BRUUT 8) fallout 3 stylish

 8.   
  nickykolkie's avatar

  whoooo silent shotgun val ik niet meer zo op πŸ˜›

 9.   
  Darkknight's avatar

  waarom moeten ze dr altijd geld voor vragen maak nou eens een keer gratis content waarom koop je anders een game van 60 euro :S

 10.   
  Baker502's avatar

  ”Darkknight “ schreef, "waarom moeten ze dr altijd geld voor vragen maak nou eens een keer gratis content waarom koop je anders een game van 60 euro :S"

  Vind ik ook heb al genoeg betaald maarja dan wachten of ie gratis wordt ofzo. πŸ™

 11.   
  Justdoit's avatar

  Cabooter schreef, "Lol, een silenced shotgun. Die heb ik in nog nooit in een game gezien. πŸ˜› En wat is een sawed-off shotgun? Een afgezaagde shotgun ofzo? "

  Ja klopt, die dubbelloops shotgun met en heel stuk van de loop afgezaagd.
  Verder wel nice content, maar 10 euro.. doe het dan gratis ofzo..

 12.   
  craz's avatar

  ”Baker502″ schreef, "[quote=”Darkknight “]waarom moeten ze dr altijd geld voor vragen maak nou eens een keer gratis content waarom koop je anders een game van 60 euro :S"

  Vind ik ook heb al genoeg betaald maarja dan wachten of ie gratis wordt ofzo. πŸ™
  [/quote]

  Maar toch ze werke eraan en ze willen daar geld voor dat is toch logisch

 13.   
  assassin_MKA's avatar

  EN geen Leeuwen ?? πŸ˜₯
  Volgens pc gameplay magazine, ging er ook leeuwen (nieuwe dieren) zijn in Extra content

 14.   
  EEkh00rn's avatar

  10 euro πŸ˜• πŸ˜• πŸ˜•

 15.   
  7abian's avatar

  Man 10 euro, waar heb je t dan over.. 1 bioscoopje? Ze hebben eraan gewerkt dus moeten ze betaald worden, simple as that. Als je het te duur vindt koop je het toch lekker niet?

 16.   
  Master dangerous's avatar

  NAAR de PC!!! Ubisoft 8)