Bungie: Halo 3 laadt sneller vanaf de disc

Gisteren bracht Microsoft met gepaste trots de New Xbox Experience uit, waarmee het Xbox 360-dashboard een nieuw jasje en extra functionaliteiten kreeg. Tot deze nieuwe functies behoort ook de mogelijkheid om games op je harde schijf te installeren. De originele disc is nog altijd wel nodig, maar door deze optionele installatie kunnen sommige games beter presteren en tevens de DVD-drive wat minder belasten.

Toch is het niet zo dat alle games per definitie baat hebben bij een installatie. In het geval van Halo 3 zullen de laadtijden zelfs toenemen, zo verklaart Bungie op haar website. De ontwikkelaar heeft zelf onderzoek uitgevoerd en de resultaten lieten duidelijk zien dat de game het snelste werkt zonder installatie.

Voor meer technische details over het advies om Halo 3 niet te installeren, kan je terecht op de Bungie-website.

Halo 3 gaat logischerwijs verder waar het verhaal van deel twee ophield. Master Chief komt terug van zijn reis, terwijl er nog altijd een gigantische oorlog woedt tussen het menselijke ras, de Covenant en de Flood. De beroemde stem van Cortana spreekt in trailers over ‘het einde van de aarde’ als de oorlog een dramatisch eind tegemoet loopt.

De Brutes zijn voorzien van Spike Grenades en Spike Rifles. De Spike Grenades beloven veel onheil, wat voor velen als muziek in de oren klinkt. Wanneer deze granaten ontploffen zullen er diverse scherpe projectielen rondvliegen. Natuurlijk klinkt dit als een doodnormale granaat, maar wat ze zo speciaal maakt is dat ze aan muren kunnen kleven. Nog een nieuw wapen is de nieuwe Spartan Laser. Dit wapen is moeilijk te beheersen, maar bij een voltreffer kan dit speeltje een voertuig in één keer uitschakelen.

De multiplayer van Halo 3 bevat natuurlijk een lading nieuwe maps . Voorbeelden hiervan zijn Valhalla, Snowbound en High Ground die men kan vergelijken met de maps Blood Gulch, Zanzibar en Frostbite. Nieuw in de multiplayer is de ‘Mancannon’; het hulpmiddel om je snel te transporteren. Duidelijk te zien in diverse trailers is de originele lichtval met HDR-effecten en prachtige schaduwen en reflecteringen. Daarbij kan de omgeving volgens de makers aanzienlijk groter worden weer gegeven, waardoor je verder in de verte kan kijken.

Finish the Fight met onze review!

Halo 3 is verschenen voor de Xbox 360.

 1.   
  )GN(-Erik's avatar

  Doe allemaal mee!: Wij willen een PC versie!, Wij willen een PC versie!, Wij willen een PC versie! 😆 😛

 2.   
  Rickass93's avatar

  Wij willen een PC versie!, Wij willen een PC versie!, Wij willen een PC versie! 😆

 3.   
  RinusReetRidder's avatar

  Wij moeten ons niet aanstellen en gewoon een spotgoedkope console halen! Wij moeten ons niet aanstellen en gewoon een spotgoedkope console halen! 😉

 4.   
  ikketjuh's avatar

  consoles afschaffen en alles op pc 😀

 5.   
  HyPnOTiZeR's avatar

  Games afschaffen en een leven beginnen..

 6.   
  /DareDevil's avatar

  Geef mij maar GEARS 2 vindt ik toch een betere Xbox360 Eclusive 🙂

 7.   
  Kilerden's avatar

  HyPnOTiZeR schreef, "Games afschaffen en een leven beginnen.."

  zit je wel op de goeie site??? 😛

  heb nog ineens gespeelt sinds ’t nieuwe dashboard, 😛

 8.   
  Rickass93's avatar

  HyPnOTiZeR schreef, "Games afschaffen en een leven beginnen.."

  Mensen met zo’n uitspraak doodtrappen! 😳

 9.   
  Rimfire's avatar

  HyPnOTiZeR schreef, "Games afschaffen en een leven beginnen.."

  Zulke mensen zijn raar 😮