GTA IV DLC komt 17 februari, getiteld The Lost and Damned

USA Today heeft vandaag bevestigd dat de eerste downloadable content voor de Xbox 360-versie van Grand Theft Auto IV op 17 februari zal verschijnen. De extra content is getiteld “The Lost and Damned” en het hoofdpersonage is Johnny Klebitz, lid van de Liberty City motorclub The Lost. Acties uit de originele game hebben overigens geen invloed op de verhaallijn van The Lost and Damned.

Rockstar-baas Dan Houser verklaarde:

  “Johnny is a very different character than Niko, with a very different background. I can’t go into too much detail on the story, because we try not to give away too much plot before the game is released. But I can say that the story will show you a different side of Liberty City. Tons of details and mysteries from the main story get explained, so it will add a lot of colour to the main story.”

Rockstar heeft 17 februari nog niet officieel bevestigd en ook het prijskaartje van deze extra content moet nog onthuld worden.

Spelers betreden in Grand Theft Auto IV opnieuw Liberty City, maar dit keer in de schoenen van de Oost-Europese immigrant Niko Bellic. Niko is gelokt door zijn neef met de belofte van grote huizen, glimmende auto’s en andere luxes die men zich in Oost-Europa niet kan veroorloven. Eenmaal aangekomen blijkt neef echter te wonen in de ghetto, rijdt enkel de rijke elite in luxe auto’s en blijkt Amerika even corrupt als thuis. Niko komt terecht in het maffiacircuit en moet de al de rommel van zijn neef opruimen.

Om dat te doen maakt Niko gebruik van zijn mobiele telefoon. Daarmee kan je nu mensen bellen om missie’s aan te nemen, radio te luisteren en date’s te regelen. Om overal in de stad te komen kan je auto’s beroven, maar nu ook gewoon de taxi nemen. Dit allemaal in de naam van realisme, want GTA IV is opeens een stuk minder cartoonesk dan zijn voorgangers. Liberty City is natuurlijk niet hetzelfde als in GTA III. De stad is veranderd en is nu meer het evenbeeld van de metropool New York dan voorheen. Belangrijk is dat het spel zich meer verticaal af zal spelen: spelers kunnen alle gebouwen op, brandtrappen nemen enzovoort, om weg te komen van de politie.

Grand Theft Auto is reeds verschenen voor de PlayStation 3 en de Xbox 360. De versie voor de PC zal 3 december uitkomen.

 1.   
  Pieter Kontekrabber's avatar

  ach ja gelukkig krijgen wij ps3 eigenaars een rockstar exclusive 😀 … is daar trouwens al iets over bekend???

 2.   
  Tadao's avatar

  pls,i’m begging for a apache with ROCKETS again,and not some police chopper,even if its more realistic xD (al betwijfel ik t of dat ze in rl 2 minuguns hebben xD)

 3.   
  Machtaman's avatar

  Tsuneo schreef, "pls,i’m begging for a apache with ROCKETS again,and not some police chopper,even if its more realistic xD (al betwijfel ik t of dat ze in rl 2 minuguns hebben xD)"

  JA, maar de andre gta’s waren vroeger he nu heb je 1 minugun die met je hoofd mee gaat draaien ik hoop dan dat als je stick naar links kijkt de minigun naar links gaat net als dee brandweer 🙂

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  Wtf heb jij nou weer over exclusieve gta voor ps3 heb ik nog helemaal niks over gehoord

  Ik zit toch echt meer te twijfelen om een xbox 360 er ook bij te kopen voor Halo 3 nu deze gta uitbreiding ook nog eens, en ja wie weet wat nog meer.

 5.   
  ChielB's avatar

  Misschien dat hij L.A. Noire bedoelt, maar die komt vrijwel zeker ook naar de X360.

 6.   
  Ranzaap's avatar

  Ik hoop dat dit character stoerder is dan Niko.. Wat haast niet kan 😛

 7.   
  Machtaman's avatar

  ik hoop zo erg dat ie maar 1000 mp WORD dan ben ik blij

  http://www.gta4.net/news/index.php

  Hier zie je de nieuwe personage kale vent maarja het zal wel

  http://www.usatoday.com/tech/gaming/2008-11-19-gta-damned_N.htm

  En hier wat meer info

  Maar ik weet het niet zeker

 8.   
  /DareDevil's avatar

  Hahaha vette titel 😆

 9.   
  Fawaka-W's avatar

  ben benieuwd.
  zal vast wel net zo tegenvallen als gta4

 10.   
  Rimfire's avatar

  Lijkt me opzich wel vet!