Sony: Totale speelduur van inFamous wordt nog bepaald

Free-roaming actiegames zijn helemaal ‘hot’ vandaag de dag. Volgend jaar komt een exclusieve sandbox naar de PlayStation 3 in de vorm van inFamous. Vorige week gaf een medewerker van ontwikkelaar Sucker Punch al aan dat men vooral mikt op kwaliteit boven speelduur.

Deze uitspraak leidde tot diverse suggesties dat inFamous wellicht een korte game zal worden, maar volgens uitgever Sony valt dat nog niet te concluderen. In een reactie meldde een woordvoerder van Sony dat de game simpelweg nog in ontwikkeling is en dat de lengte nog altijd bepaald moet worden. Kwaliteit blijft hoog in het vaandel staan, maar dat wil dus niet betekenen dat dit ten koste zal gaan van de speelduur.

Het verhaal van inFamous draait om Cole, een alledaagse man die een pakketje moet afleveren in het centrum van Empire City. Uit het niets vindt er ineens een enorme explosie plaats die meerdere blokken van de stad verwoest. Wonder boven wonder overleeft Cole deze ramp en daar komt nog eens bij dat hij zich een beetje vreemd begint te voelen…

Stukje bij beetje ontwikkelt hij namelijk superkrachten die hem in staat stellen om elektrische aanvallen uit te voeren. Terwijl de stad in chaos vervalt en overspoeld wordt door krachtige criminelen, wil het toeval dat Cole door de media in verband wordt gebracht met de ramp. Zodoende ben je niet alleen bezig met het beheersen van je nieuwe krachten, maar ook moet je er rekening mee houden dat je een gezocht persoon bent.

inFamous wordt in 2009 verwacht voor de PlayStation 3.

 1.   
  Soviet OsakaHugger's avatar

  Waarom komt dat spel niet voor de Xbox 360 👿

 2.   
  Overload14's avatar

  hmmm word wel veelbelovend volgens mij maar doet me wel beetje denke aan Prototype

 3.   
  Deadly-L's avatar

  idd wanneer komt die eingelijk uit prototype ??