Road to Independence-modus van Empire: Total War onthuld

De Total War-reeks is al tijden een groot succes en veel gamers lazen vorig jaar dan ook met groot genoegen de aankondiging van Empire: Total War. Naast de open “Grand Campaign” modus kent Empire: Total War ook een nieuwe modus, genaamd Road to Independence. Deze modus biedt een nieuwe, episodische campaign die ideaal is voor nieuwkomers om zich bekend te maken met de ongekende grootte van de Total War-ervaring. Daarnaast biedt Road to Independence fans van de serie een nieuwe manier om de game te beleven.

De modus is opgedeeld in drie episodes die elk een deel van de Amerikaanse geschiedenis vertellen, terwijl er ondertussen steeds nieuwe elementen van de gameplay geïntroduceerd worden. Elke episode is voorzien van een sterke verhaallijn.

Episode 1: The Founding of Jamestown
De eerste episode vertelt het verhaal van de oprichting van Jamestown door de Britse kolonisten. Het hoofddoel van deze episode is het ontwikkelen van Jamestown van een kleine nederzetting tot een zelfvoorzienende kolonie. Ondertussen moeten spelers de kolonie ook beschermen tegen de constante dreiging van vijandige, Amerikaanse stammen.

Episode 2: The French Indian War
De tweede episode speelt zich af gedurende de Frans-Indiaanse oorlog, waarbij de Fransen en de Britten vechten voor de overheersing van Noord-Amerika. Je speelt in deze episode de Britse kolonisten, die onder leiding staan van George Washington. Tijdens het spelen komen zaken als diplomacy, aanvallende tactieken en siege battles aan bod om de Fransen uiteindelijke te verdrijven.

Episode 3: The American Revolution
De derde en laatste episode van Road to Independence introduceert de Amerikanen als een speelbare factie en als speler heb je de leiding over het Noord-Amerikaanse leger, dat vecht tegen de Britten. In deze episode wordt het onderzoekende deel van de gameplay uitgelegd en leer je diplomatieke manoeuvres te maken om de Britten te verdrijven. Dit is de ultieme test om je voor te bereiden op de ‘Grand Campaign’.

Empire: Total War speelt zich af in de 18e eeuw: een turbulent tijdperk dat tevens de grootste populariteit geniet bij de trouwe fans van Total War. Deze periode werd gekenmerkt door wereldwijde conflicten, revolutionaire hartstocht en technologische vooruitgang. Met thema’s als de industriële revolutie, Amerika’s strijd om onafhankelijkheid, de race om controle over de oosterse handelsroutes en de globalisering van oorlog op land en zee belooft Empire: Total War één van de rijkste en meest dynamische RTS-games aller tijden te worden.

Empire: Total War zal bol staan van zeeslagen die onder verschillende weersomstandigheden uitgevochten zullen moeten worden en zal verbeterde systemen voor handel, diplomatie en spionage hebben. Uiteraard zullen ook de zo kenmerkende veldslagen op het land centraal staan en zal ook ‘kruit’ een grote rol spelen…

Empire: Total War zal op 6 februari uitgebracht worden voor de PC.

 1.   
  calkie's avatar

  dit is dus een spel waar ik niet op wachten kan en zo snel mogelijk wil hebben

 2.   
  Meller's avatar

  Dit word zo’n vet spel 😉

 3.   
  Flexican's avatar

  (L)ove it already:D Kan niet wachten!!!

 4.   
  Gerjann's avatar

  hebbuh we dit niet gezien bij: Medieval 2 Total war: Kingdoms! NIet dat het niet vet is want blijft mooiste game die er is!:D

 5.   
  Pack Leader's avatar

  Ik hoop dat deze niet te duur word. Hij is zoo vet. Ik kan echt niet wachten, maar erst Fable 2 voor pc :P.

 6.   
  assassin_MKA's avatar

  Pack Leader schreef, "Ik hoop dat deze niet te duur word. Hij is zoo vet. Ik kan echt niet wachten, maar erst Fable 2 voor pc :P."

  50 euro, zoals elke nieuwe spel 😉

 7.   
  pepijn112's avatar

  zeker vet. weet alleen nog niet of ik hem ga halen 😉