Wellicht binnenkort aankondiging demo Resident Evil 5

Capcom heeft grootse verwachtingen van Resident Evil 5, net zoals de grote groepen fans die vol ongeduld wachten op de release van de game. Voor alle ongeduldige fans komt er mogelijk spoedig goed nieuws, want producer Jun Takeuchi meldde dat we binnenkort een aankondiging van een demo kunnen verwachten. Ook downloadable content behoort tot de mogelijkheden.

Details over wanneer en voor welke platformen de demo zal verschijnen ontbreken nog, maar daar zal spoedig verandering in komen…

Resident Evil 5 is uiteraard weer een third-person actie/horrorgame. De setting is deze keer een bloedhete Afrikaanse stad en ditmaal heb je Chris Redfield onder de knoppen, een oude bekende uit de eerdere Resident Evil-titels. Chris is aan het werk gegaan voor de organisatie BSAA en namens dit bedrijf wordt hij naar Afrika gestuurd om een ongeluk in de woestijn te onderzoeken.

Naast verschillende vijanden moet je het ook opnemen tegen de hitte. Je kunt namelijk niet te lang in de zon blijven en moet af en toe de schaduw opzoeken. Ook licht speelt je parten in de game, want je ogen moeten zo nu en dan namelijk wennen aan donkere of lichte omgevingen. Daardoor wordt je zicht tijdelijk slechter, wat natuurlijk de nodige schrikmoment oplevert.

Resident Evil 5 verschijnt 13 maart 2009 voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

 1.   
  ckerigon's avatar

  komt ie nou ook uit op de pc?

 2.   
  ChielB's avatar

  Vooralsnog niet. Het gerucht is er wel, maar er is nog geen enkele bevestiging geweest.

 3.   
  ckerigon's avatar

  Oke,

  Ik hoop van wel lijkt me wat chiller spelen als op de 360 😛

 4.   
  gappower's avatar

  word een nice game…

 5.   
  Rickass93's avatar

  Beste, komt tie voor PS3 uit die demo! Wil ik sowieso spelen!

 6.   
  DutchFreeze's avatar

  zo als het er nu naar uit ziet word hij wel leuk, alleen ik ken resident evil niet eens XD

 7.   
  craz's avatar

  ”kitt.h.3″ schreef, "komt ie nou ook uit op de pc?
  "

  nee

 8.   
  /DareDevil's avatar

  Die wordt echt zo enorm vet. R4 wordt nog steeds gezien als de beste Horror/Survival game. Ik ben benieuwd hoe deeltje 5 gaat uitpakken. Kan niet wachten op de demo!!! 😆