Far Cry 2 meer dan één miljoen keer verkocht

Ubisoft heeft bekendgemaakt dat de game Far Cry 2 meer dan één miljoen keer verkocht is. De game is sinds oktober uit en heeft vele goede reviews gekregen. Met de vele games die deze maanden uitkomen is dit een goed resultaat. Ubisoft’s algemeen directeur Yves Guillemot zei het volgende:

  “The game is well on track to achieve our expectations for the year. The holiday quarter is off to a solid start with the successful launch.”


Na Far Cry liet ontwikkelaar Crytek de franchise varen om met Crysis bezig te gaan. Ubisoft pakte de naam Far Cry op en zette het getalenteerde team in Montreal (Rainbow Six: Vegas, Splinter Cell, Assassin’s Creed) op het ambitieuze project Far Cry 2. De nadruk zal in Far Cry 2 volledig liggen op grimmig realisme, en geen sci-fi elementen zoals we die in de eerste Far Cry-game nogal eens aantroffen. We hoeven dus zeker niet bang te zijn om rare mutanten ineens tegen te komen. Toch komen we wel monsters tegen, maar dan als metafoor voor gruwelijke mensen. De grootste verrassing die Far Cry 2 brengt is dat jij, de hoofdpersoon, geïnfecteerd bent met het malaria-virus. Je zult tijdens je avonturen steeds op zoek moeten blijven naar de juiste medicijnen om niet nog zieker te worden. Het medicijn geeft je extra kracht en betere weerstand tegen aanvallen en verwondingen, maar als je te lang zonder medicijn speelt zal je zelf langzaam maar zeker veranderen in een bijzonder ziek persoon. Ubisoft heeft hiervoor een speciaal levelling systeem ontwikkeld voor je character.

Een ander speciaal systeem is gericht op je verwondingen. Regelmatig zal je ‘normale’ schade oplopen, maar zo af en toe kan je ook dusdanig serieus gewond raken dat het nodig is om ter plekke jezelf te behandelen. Denk hierbij aan het verwijderen van een kogel uit je lichaam en het verbinden van een bloedende wond. Als je niets aan zulke verwondingen doet zullen ze je altijd fataal worden en je bent tevens meteen dood als je neergeschoten wordt terwijl je bezig bent met het verzorgen van een verwonding. Gelukkig heeft Ubisoft al aangegeven dat je niet om de haverklap te maken krijgt met zulke opspelende wonden.

Wil je meer weten over Far Cry 2? Lees dan ook eens onze vlammende review.

Far Cry 2 is verschenen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  Bello 2185's avatar

  Het is ook een supervette game! 😀

 2.   
  tom__vdv's avatar

  ”Bello 2185″ schreef, "Het is ook een supervette game! 😀 "

  zeker !! 😀 ik heb hem op ps3 , en binnekort ook op pc :p

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  tom__vdv schreef, "

  ”Bello 2185″ schreef, "Het is ook een supervette game! 😀 "

  zeker !! 😀 ik heb hem op ps3 , en binnekort ook op pc :p"

  Wat je zegt heb hem laatst gehaald zoveel vrijheid ik weet niet war ik moet beginnen, naarnaast nog een gaafe online mode en een Map Editor 🙂

  Waarom koop je hem ook voor de Pc ? Ik hoop dat je pc sterk genoeg is om altijd Savane pracht te laten schiteren 😛

 4.   
  Uchiha linkz's avatar

  ondertussen is deze game ook al zon 33miljoen keer gedownload 😛
  had het aantal verkocht games wel hoger verwacht hoor. 😀

 5.   
  BartG's avatar

  1 miljoen * ongeveer 47 euro, is 47 miljoen. Best netjes toch, alhoewel ik niet weet hoeveel de kosten zijn geweest van het maken van de game en de engine 🙂

 6.   
  Sarge's avatar

  ik heb hem voor 44 euro 😀 Far Cry 2 is TE VET 😆

 7.   
  Kilerden's avatar

  ik heb de collecters editie 😀 (pc)

 8.   
  delta62's avatar

  zozo, maar het kan niet op boksen tegen de 2.1 miljoen op de eerste dag (!) van Gears of war 2. En het is een xbox 360 exclusive. maar petje af voor de heren van ubisoft.

 9.   
  Machtaman's avatar

  NU PAS 😮

 10.   
  Mattmerize's avatar

  Ik vind het niet eens zo’n geweldige game. Hij is wel leuk, maar had er meer van verwacht. Ik kan wel m’n hele waslijst aan irritaties die ik al aan een vriend heb verteld noemen, maar dat duurt te lang en ik wil naar bed (morgen drukke dag!). Ik post het wel een keertje in het FC2 topic.

 11.   
  123cheatnowdotnl's avatar

  ik heb hier geen aandeel in. 😉

  lijkt me echt geen ene reet aan, dit spel…

 12.   
  JonsoN's avatar

  jojomeister schreef, "ik heb hier geen aandeel in. 😉

  lijkt me echt geen ene reet aan, dit spel…"

  tot nu toe zijn al jou reacties negatief, als je een spel niks vindt, zeg dat dan bij een review..

 13.   
  nickykolkie's avatar

  heel vette game hbe hem duss

 14.   
  game_expert's avatar

  Super vette game ! 😀 deze verdient het dubbele

 15.   
  pepijn112's avatar

  heb hem ook:D hele vette game

 16.   
  RuftBanaan's avatar

  BartG schreef, "1 miljoen * ongeveer 47 euro, is 47 miljoen. Best netjes toch, alhoewel ik niet weet hoeveel de kosten zijn geweest van het maken van de game en de engine 🙂 "

  Meer dan 47 miljoen want de Xbox 360 en PS3 versie kosten 70 euro geloof ik.
  En ik denk toch echt dat die 2 meer zijn verkocht dan op de PC.