Downloadable content Grand Theft Auto IV dit jaar onzeker

Dan Houser, vice-president bij Rockstar Games, heeft ons verteld dat hij onzeker is over de releasedatum van de downloadable content van Grand Theft Auto IV voor de Xbox 360. Het was aangekondigd dat de Xbox 360 versie van Grand Theft Auto IV exclusieve downloadable content zou krijgen dit jaar, maar nu ontstaan er twijfels. Hij vertelde ons ook dat bij Rockstar Games kwaliteit een hoge prioriteit is en dat de datum pas komt wanneer de downloadable content af is.

Spelers betreden in Grand Theft Auto IV opnieuw Liberty City, maar dit keer in de schoenen van de Oost-Europese immigrant Niko Bellic. Niko is gelokt door zijn neef met de belofte van grote huizen, glimmende auto’s en andere luxes die men zich in Oost-Europa niet kan veroorloven. Eenmaal aangekomen blijkt neef echter te wonen in de ghetto, rijdt enkel de rijke elite in luxe auto’s en blijkt Amerika even corrupt als thuis. Niko komt terecht in het maffiacircuit en moet de al de rommel van zijn neef opruimen.

Om dat te doen maakt Niko gebruik van zijn mobiele telefoon. Daarmee kan je nu mensen bellen om missie’s aan te nemen, radio te luisteren en date’s te regelen. Om overal in de stad te komen kan je auto’s beroven, maar nu ook gewoon de taxi nemen. Dit allemaal in de naam van realisme, want GTA IV is opeens een stuk minder cartoonesk dan zijn voorgangers. Liberty City is natuurlijk niet hetzelfde als in GTA III. De stad is veranderd en is nu meer het evenbeeld van de metropool New York dan voorheen. Belangrijk is dat het spel zich meer verticaal af zal spelen: spelers kunnen alle gebouwen op, brandtrappen nemen enzovoort, om weg te komen van de politie.

Grand Theft Auto is reeds verschenen voor de PlayStation 3 en de Xbox 360. De versie voor de PC zal 2 december uitkomen.

 1.   
  mrxthereal's avatar

  Volgens mij zit niemand hier nog echt op te wachten nu de hype voorbij is en iedereen zich wel realiseert dat het niet zo heel erg fantastisch was.

 2.   
  delta62's avatar

  Ik zit hier nog wel op te wachten. Ik vind GTA IV een erg leuke game!

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Wel zo game zo Content 😛

 4.   
  Garuda's avatar

  pff Zal mij wat boeien …
  heb een ps3 ma t boeit me echt niks dat 360 wel content krijgt en ps3 niet ik ben klaar met die game

  ziet er wel vet uit ma zo vet was t ookw eeer niet ..

  Gta Vice City is voor mij nog steeds de vetste Gta ooit 8)

 5.   
  plesticmen's avatar

  zoizo gta III beste ooit denk ik weet je wat het is met gta het ziet er allen mooier uit maar geen nieuwe verhaal ofzo?

 6.   
  zultrax's avatar

  ik moet zeggen heb het niet veel gespeeld maar nou ik al tijdje nie op me 360 kan kan ik niet wachten het weer te spelen 😀

 7.   
  plesticmen's avatar

  plesticmen schreef, "zoizo gta III beste ooit denk ik weet je wat het is met gta het ziet er allen mooier uit maar geen nieuwe verhaal ofzo?"

  maar ik zeg niet dat het eens slegte game is want ik ben heele groote fan 😀 me helekamer hangt vol met gta posters:D

 8.   
  Rijstekorrel's avatar

  plesticmen schreef, "zoizo gta III beste ooit denk ik weet je wat het is met gta het ziet er allen mooier uit maar geen nieuwe verhaal ofzo?"

  Nou er zit toch in elke gta een ander verhaal ik weet niet je een bril met jampot glazen nodig heb 😛

  Ik vond ze allemaal wel vet maar Vice city denk ik leukste

 9.   
  Fawaka-W's avatar

  begint steeds meer een leugen te worden..
  straks moeten ze er nog aan beginnen..

  denk zelf dat hij gewoon ook op de ps3 komt 🙂 mischien niet precies de zelfde maar wel zo iets

 10.   
  Machtaman's avatar

  gta 4 is de bom en niet lullen dat gta 3 de beste is want dat was et niet 😉