Banjo Kazooie: Nuts & Bolts krijgt toch een fix voor SD-tv’s

Met Banjo Kazooie: Nuts & Bolts blaast ontwikkelaar Rare de serie weer nieuw leven in. Niet alleen gaan we traditioneel platformen, maar we kunnen juist een frisse mix verwachten van zowel platformen als puzzelen en ontwerpen van user-generated content.

Tijdens het spelen van de demo merkten diverse mensen onlangs al op dat de game nogal last had van onleesbaar kleine letters op gewone standaard tv’s zonder HD-ready of Full-HD. Niet zo leuk dus voor mensen met een SD-tv, zeker niet toen Rare in eerste instantie meldde wegens gebrek aan tijd en geld niets aan dit probleem te doen.

Vandaag laat men echter weten toch bezig te zijn met een fix, zodat de letters straks ook op SD-tv’s goed leesbaar zullen zijn. De fix wordt tegen het einde van deze maand verwacht.


Het verhaal dat Banjo Kazooie: Nuts & Bolts ondersteunt staat bol van de zelfspot: LOG, Lord of Games, heeft genoeg van het gesteggel tussen de heks Grunty en Banjo. Dit keer wil Grunty op Spiral Mountain, waar Banjo woont, talloze winkelcentra en hotels bouwen, terwijl brave beer Banjo het bij pure natuur wil houden. LOG start een competitie: wie de hoogste scores haalt bij de uitdagingen in zijn zelfgeknutselde gamewerelden. Wie wint mag het gebied hebben, wie verliest moet werken in zijn gamefabriek. De gamewerelden zien er echt geknutseld uit, met apart gebruik van materialen en gaten in de grond. Er is duidelijk veel tijd in deze stijl gaan zitten en het geeft deze game een unieke sfeer en uitstraling.

De uitdagingen vormen het hart van het spel. In iedere wereld, die je bereikt via de charmante hub-wereld, heb je wel een uitdaging of twee. Bij deze uitdagingen komt de meest opvallende toevoeging aan het Banjo-universum om de hoek kijken: voertuigen. In alle soorten en maten, allemaal gemaakt van losse onderdelen die je aan elkaar schroeft. De uitdagingen zijn zeer gevarieerd en zijn ieder een puzzel op zich.

De Replay’s van de twintig beste scores op iedere challenge worden online gezet, zodat iedereen kan zien hoe de hoogste scores zijn gehaald. Het aantal verschillende challenges belooft groot te worden, en ieder zeer verschillend. Dan is er ook nog een multiplayermode met 22 modes, van racen tot Capture the Flag. Je kan de voertuigen die je online tegenkomt meteen overnemen, maar als je jouw voertuig wil beschermen kan dat. Als je Grunty verslagen hebt, valt er dus nog genoeg te ondernemen in Banjoland!

Wil je meer weten over Banjo Kazooie: Nuts & Bolts? Lees dan zeker eens onze uitgebreide preview!

Banjo Kazooie: Nuts & Bolts zal op 14 november verschijnen voor de Xbox 360.

 1.   
  /DareDevil's avatar

  Toch maar slim dat ze dat uiteindelijk doen 😆 ik heb gelukkig een Full HD TV 1080p dus ik had zoiezo al geen problemen gehad. Ik zit er aan te denken deze nog een keer te gaan halen aangezien ik BK 1&2 heb maar deze schijnt ook wel vet te zijn alleen weer niet voor de heel jongere gamers maar dat is voor mij dus geen probleem maar ik moet eerst nog toppers halen zoals Gears 2 en Endwar en Red Alert 3 voor de Xbox360 zit ik ook nog aan te denken. 🙄

 2.   
  Darkknight's avatar

  Bommeltje schreef, "Toch maar slim dat ze dat uiteindelijk doen 😆 ik heb gelukkig een Full HD TV 1080p dus ik had zoiezo al geen problemen gehad. Ik zit er aan te denken deze nog een keer te gaan halen aangezien ik BK 1&2 heb maar deze schijnt ook wel vet te zijn alleen weer niet voor de heel jongere gamers maar dat is voor mij dus geen probleem maar ik moet eerst nog toppers halen zoals Gears 2 en Endwar en Red Alert 3 voor de Xbox360 zit ik ook nog aan te denken. 🙄 "

  grootse plannen gellukig heb ik alles al binnen :p

 3.   
  Mrn.'s avatar

  Dit zou ook schandalig zijn als ze dit niet verbeterden.

 4.   
  Fawaka-W's avatar

  tss gewoon HD tv kopen doe niet zo ouderwets :p