Ghostbusters officieel in handen van Atari

Eerder dit jaar was er al het bericht dat Activision Blizzard diverse grote titels zou laten vallen vanwege een andere strategie en reorganisatie binnen het bedrijf. Hiertoe behoorde ook de veelbelovende game Ghostbusters, maar vorig maand dook ineens het gerucht op dat Atari mogelijk de Ghostbusters-game had overgenomen.

Vandaag kunnen we melden dat het niet langer een gerucht is, want Atari heeft officieel laten weten dat ze met Ghostbusters verder zal gaan. Atari-baas Phil Harrison verklaarde:

  “Ghostbusters: The Video Game is a fantastic addition to Atari’s global line-up in 2009. The title has built considerable anticipation and excitement among game fans for its high quality action and all-out mayhem. There’s no more thrilling Ghostbusting experience to be had, short of building your own proton pack.”

Ghostbusters is een third-person actie game, waarbij je met de ghostbusters Ray Stantz, Peter Venkman en Egon Spengler achter diverse geesten en ander demonisch gespuis aan gaat. Dit alles speelt zich af in 1991, twee jaar na de gebeurtenissen van de film Ghostbusters 2. Dan Ackroyd (Stantz) en Harold Ramis (Spengler) werken mee aan de ontwikkeling van het verhaal, wat voor een combinatie van actie, spanning en humor moet zorgen.

Je mag helemaal los gaan met de bekende proton packs als je spoken gaat vangen, net als in de films. Het lijkt er tevens op dat de proton packs upgradeable zijn, bijvoorbeeld met freeze beams, en daarnaast krijg je ook de beschikking over extra vuurkracht in de vorm van shotguns en proton torpedo’s.

Wil je alvast meer weten over Ghostbusters? Lees dan onze Fast Forward-preview.

Ghostbusters staat gepland voor 2009 en zal verschijnen voor de PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, Wii en Nintendo DS.

 1.   
  Dy-88's avatar

  noue,, lekker is dat. Atari was nooit mijn grootste vriend geweest, behalve rollercoaster 2 😆

 2.   
  )GN(-Erik's avatar

  ”Dy-88″ schreef, "noue,, lekker is dat. Atari was nooit mijn grootste vriend geweest, behalve rollercoaster 2 😆 "

  En vergeet Unreal Tournament 2004 niet 😉

 3.   
  /DareDevil's avatar

  Leip Ghostbusters kicken ass 😀 lijkt me nog steeds een best vette game goed dat ze deze niet hebben laten vallen

 4.   
  Rickass93's avatar

  Hopen dat hij snel uitkomt! 🙂