Uitstel voor Darksiders: Wrath of War en Red Faction: Guerrilla

Uitgever THQ presenteerde weer enkele nieuwe financiële cijfers vandaag en naast het minder positieve nieuws dat men vijf ontwikkelstudio’s zal sluiten en 250 werknemers moet ontslaan, was er ook wat meer concreet nieuws omtrent toekomstige games. THQ wil voortaan minder titels uitbrengen en zich vooral gaan richten op de ‘high budget’ games.

Daarnaast is een aantal nog niet aangekondigde titels geannuleerd en verder zijn de games Darksiders: Wrath of War en Red Faction: Guerrilla voor een nog onbekende periode uitgesteld. Voorlopig weten we alleen dat deze twee titels niet meer begin 2009 zullen verschijnen, maar ergens in het nieuwe fiscale jaar. Dit houdt in dat we de games tussen 1 april 2009 en 31 maart 2010 kunnen verwachten.

Darksiders: Wrath of War speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waar demonen de overhand hebben. The Four Horsemen of the Apocalypse zijn naar Aarde gestuurd om de vernietiging van de planeet te volbrengen, maar ze worden door hun leider verraden, van al hun krachten ontdaan en achtergelaten op de Aarde. Jij speelt de rol van WAR, de eerste van de Four Horsemen. Samen met je spookachtige paard RUIN ga je op een brute zoektocht naar wraak om af te rekenen met iedereen die je bedrogen heeft. Darksiders: Wrath of War schotelt je een open wereld voor, een uitgebreid vechtsysteem en een enorme lading moderne en mythische wapens.

Lees meer over Darksiders: Wrath of War in onze preview.

Darksiders: Wrath of War staat gepland voor 2009 en verschijnt voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    /DareDevil's avatar

    Behoorlijke uitstel dan. Red Faction wordt vast wel goed. Alleen over Darksiders ben ik niet zo zeker. Ik vindt het een beetje teveel een Legend of Zelda Ripoff plus de AI was in de Gameplay niet super en er zater best veel glitches in.

  2.   
    Rickass93's avatar

    Wat wordt bedoelt met ‘het fiscale jaar’? 😳