PC-versie Far Cry 2 voorzien van patch 1.01

Wij waren onlangs al zeer te spreken over Far Cry 2, getuige ook onze review. Uiteraard brengt een game van deze omvang en mate van vrijheid vrij snel wat vervelende bugs met zich mee. Ubisoft heeft echter niet stilgezeten, want zojuist is patch 1.01 verschenen voor de PC-versie.

De patch is 27MB groot en onder andere te downloaden via deze link. Voor een overzicht van alle fixes en tweaks die deze patch met zich meebrengt, kan je hier terecht.

Na Far Cry liet ontwikkelaar Crytek de franchise varen om met Crysis bezig te gaan. Ubisoft pakte de naam Far Cry op en zette het getalenteerde team in Montreal (Rainbow Six: Vegas, Splinter Cell, Assassin’s Creed) op het ambitieuze project Far Cry 2. De nadruk zal in Far Cry 2 volledig liggen op grimmig realisme, en geen sci-fi elementen zoals we die in de eerste Far Cry-game nogal eens aantroffen. We hoeven dus zeker niet bang te zijn om rare mutanten ineens tegen te komen. Toch komen we wel monsters tegen, maar dan als metafoor voor gruwelijke mensen. De grootste verrassing die Far Cry 2 brengt is dat jij, de hoofdpersoon, geïnfecteerd bent met het malaria-virus. Je zult tijdens je avonturen steeds op zoek moeten blijven naar de juiste medicijnen om niet nog zieker te worden. Het medicijn geeft je extra kracht en betere weerstand tegen aanvallen en verwondingen, maar als je te lang zonder medicijn speelt zal je zelf langzaam maar zeker veranderen in een bijzonder ziek persoon. Ubisoft heeft hiervoor een speciaal levelling systeem ontwikkeld voor je character.

Een ander speciaal systeem is gericht op je verwondingen. Regelmatig zal je ‘normale’ schade oplopen, maar zo af en toe kan je ook dusdanig serieus gewond raken dat het nodig is om ter plekke jezelf te behandelen. Denk hierbij aan het verwijderen van een kogel uit je lichaam en het verbinden van een bloedende wond. Als je niets aan zulke verwondingen doet zullen ze je altijd fataal worden en je bent tevens meteen dood als je neergeschoten wordt terwijl je bezig bent met het verzorgen van een verwonding. Gelukkig heeft Ubisoft al aangegeven dat je niet om de haverklap te maken krijgt met zulke opspelende wonden.

Wil je meer weten over Far Cry 2? Lees dan ook eens onze vlammende review.

Far Cry 2 is verschenen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  PixelShooter's avatar

  Een patch?!! Yes! Ik hoop dat deze m’n probleem verhelpt: ik kan geen multiplayer spelen omdat er al ’n spel gestart is en ik alleen in ‘Waiting-servers’ kan joinen 😮 😕

 2.   
  Kilerden's avatar

  nice ’n patch,

  ik heb nog niet heel veel gespeelt, omdat m’n laptop kappot is en m’n ma’s laptop hem niet goed aankan, 🙁

 3.   
  R1chardTM's avatar

  Hmm meeste zijn mutliplayer fixes, maar toch wel lekker een patch kan nooit kwaad. Goed dat ze die buddy gefixd hebben, heb er volgens mij 1 keer last van gehad.

 4.   
  OkkieBOOMER's avatar

  Het is een fucking vette game, maar een fucking vette game verdient ook een patch dus downloaden!

 5.   
  BartG's avatar

  klopt, hij heeft ‘m automatisch gedownload met auto-patcher 🙂

 6.   
  Bello 2185's avatar

  Hij is echt vet alleen ik heb hem net uitgespeeld en nu kan ik niet meer vrij lopen. =( Alleen nog maar mijn laatste savegame gebruiken maar die is al in de laatste missie. Dus moet ik nou weer overnieuw starten?

 7.   
  BartG's avatar

  ”Bello 2185″ schreef, "Hij is echt vet alleen ik heb hem net uitgespeeld en nu kan ik niet meer vrij lopen. =( Alleen nog maar mijn laatste savegame gebruiken maar die is al in de laatste missie. Dus moet ik nou weer overnieuw starten?"

  heb je maar 1 save game ofzo?

  Ik heb er 20 , of iets in die richting 😛

 8.   
  Alias's avatar

  Ik hoefde de patch niet te downloaden, deed hij al automatisch voor me. 8) Heb aanstaan dat hij automatisch naar updates controleert vind dat wel fijn. 🙂

 9.   
  bubelss's avatar

  hopen of deze patch helpt tegen de multiplayer bugs