DSi doet het goed in Japan

De Nintendo DSi is sinds 1 november uit in Japan, maar toch zijn de eerste verkoopcijfers nu al binnen. De DSi is in Japan alleen in de eerste twee dagen al meer dan 170.000 keer over de toonbank gegaan. Nintendo heeft bekendgemaakt dat de eerste levering van de DSi uit 200.000 exemplaren bestond. Er kan dus met zekerheid gezegd worden dat de DSi nu al uitverkocht is. De 30.000 exemplaren die over zijn, bestaan namelijk uit nog niet opgehaalde pre-orders of nu al wel verkochte exemplaren. Nintendo wil volgende week 100.000 nieuwe exemplaren van de DSi over alle verkooppunten in Japan verspreiden.

Toch moeten we hierbij zeggen dat de DSi nog geen gegarandeerd succes is. Japan heeft een andere cultuur dan Europa en Amerika, want in Japan worden namelijk alle nieuwe gadgets veel sneller verkocht. Toch is dit een goede start voor de nieuwe versie van de Nintendo DS.

Recentelijk heeft Nintendo een nieuwe Nintendo DS aangekondigd, de DSi. De DSi zal 12 procent dunner zijn dan het huidige model en de twee schermen zijn 17 procent groter. Een grote nieuwe feature zijn twee ingebouwde 3-megapixel camera’s, één aan de binnenkant en één aan de buitenkant. Gemaakte foto’s kun je dankzij een SD-slot direct op je SD-kaart opslaan en eventueel op je televisie bekijken via de Wii. Een nadeel van de diverse vernieuwingen is dat men er voor moest kiezen om het GBA-slot weg te laten. Hierover kun je meer lezen in deze column.

De Nintendo DSi heeft een ingebouwde browser en je zult games kunnen downloaden, genaamd DSiWare, en deze op je SD-kaart opslaan. Sommige games zullen gratis verkrijgbaar zijn, andere kosten 200, 500 of 800 punten. Het lijkt erop dat Nintendo een speciale aanbieding heeft met 1000 gratis punten die je voor maart 2010 dient te gebruiken, al is het nog onduidelijk hoe dit in zijn werk gaat en of deze aanbieding ook voor Europa geldt.

De mogelijkheden van de DSi op het gebied van audio zijn ook verbeterd. Naast het afspelen van muziek kan je ook zaken als de snelheid van het afspelen regelen, dit is onder andere gedaan met het oog op mensen die talen willen studeren en via geluidsfragmenten rustig willen oefenen.

De Nintendo DSi staat in de planning om bij ons voor de zomer van 2009 te verschijnen. In Japan is het nieuwe model al verschenen met een prijskaartje van ongeveer 130 euro. Een precieze datum of prijs voor Europa laten zich voorlopig nog raden.

 1.   
  PixelShooter's avatar

  😮 😕 Al zoveel keer verkocht?!

  Gelukkig dat de laatste paragraaf erbij staat. Ik heb al vele mensen horen zeggen dat deze uitmelkerij niet binnen komt, terwijl het ding héééél goed verkoopt in Japan 👿
  (En de flashcards werken er niet eens op! 😛 )

 2.   
  craz's avatar

  PixelShooter schreef, " 😮 😕 Al zoveel keer verkocht?!

  Gelukkig dat de laatste paragraaf erbij staat. Ik heb al vele mensen horen zeggen dat deze uitmelkerij niet binnen komt, terwijl het ding héééél goed verkoopt in Japan 👿
  (En de flashcards werken er niet eens op! 😛 )"

  Ja het is japan, de land van nintendo. Ik snap wel waarom het zo goed verkoopt.

 3.   
  ckerigon's avatar

  Of het nou de land van Nintendo is of niet jappaners kopen zowiezo al dit soort shit 😛

 4.   
  Rickass93's avatar

  HALLELUYA! 😮

 5.   
  Tadao's avatar

  ook al bennik nie bepaald voor de DSi,moetik wel zeggen: voor gamers en mensen die technologie goe/gaaf of wa dan ook vinde,is japan je beste land xD

 6.   
  Soviet OsakaHugger's avatar

  Japan is gwn hard, en zeker door zo een ding te kopen!

 7.   
  JonsoN's avatar

  Tsjah ze zien ook minder dan de helft, logisch dat ze eerder dingen kopen.. 😛