Rock Band 2 concurreert niet met Guitar Hero: World Tour

Ontwikkelaar Harmonix gaat volgens Dan Teasdale, lead designer van Rock Band 2, niet de concurrentie aan met Guitar Hero: World Tour. Dat is vreemd aangezien beide games met behulp van instrumenten de spelers in staat stellen om een band na te spelen. Teasdale denkt daar anders over:

  “At least from a design perspective, we’re going after two completely different audiences. Rock Band is about an authentic band gameplay experience. We want people to have fun at parties, and we want to reach a wide audience.”

Harmonix is naast de Rock Band serie ook verantwoordelijk voor het eerste deel uit de Guitar Hero reeks. Volgens Teasdale heeft Harmonix nu echt een andere nadruk waardoor Rock Band 2 zich voldoende zal onderscheiden van Guitar Hero: World Tour. Bovendien is het team van Harmonix dusdanig gekwalificeerd dat ze het niet nodig hebben om de vergelijking met Guitar Hero: World Tour op te zoeken, aldus Teasdale. Hij illustreerde dat tevens:

  “Call of Duty and Halo are both great franchises you can enjoy. It’s the same with Guitar Hero and Rock Band.”
Rock Band 2: The Opening Act logo

Rock Band 2: The Opening Act is een game die de muzikale jongensdroom in een virtuele vorm overgiet naar de next-gen consoles. De Rock Band-games worden ontwikkeld door Harmonix, een ontwikkelaar die aan de wieg stond van de Guitar Hero-reeks. De game kan worden gespeeld met vier man waarmee je door middel van controllers in de vorm van instrumenten (microfoon, twee gitaren en een drumstel) muziek van grote rocksterren kunt naspelen. Het overgrote deel van de songs bevat natuurlijk stevige rock, maar ook genres als classic en country zijn inbegrepen.

Rock Band is geen game, Rock Band is een muziekplatform. Rock Band 2: The Opening Act is daarom geen normaal vervolg, maar een ‘update’ van het platform. Nieuw zijn een strakkere interface voor het managen van je band, een waslijst nieuwe nummers en een set nieuwe plastic plastic instrumenten om los op te gaan. Maar omdat het allemaal deel is van één platform ben je niet verplicht om nieuwe instrumenten te kopen, of nummers opnieuw te kopen om ze met Rock Band 2 te spelen. Alles zal zonder problemen met elkaar werken.

De nieuwe gitaar is alweer een Fender Stratocaster, maar dit keer met een zachtere hals, een betere strumbar en fijnere knoppen. De drumset is nu gevoelig voor hoe hard je slaat, je slagen worden gedempt en het pedaal is drastisch verbeterd. Beide zijn nu wireless, ook voor de Xbox 360.

Rock Band 2: The Opening Act verschijnt op een nog onbekende datum voor de Xbox 360, PlayStation 3, Wii en PlayStation 2.

 1.   
  Dy-88's avatar

  GH is beter doordie eigen studio waar je je eigen muziek kan maken… Rock band heeft dat volgens mij niet en betaal je evenveel voor…. 🙄

 2.   
  Defqon's avatar

  @ einde van deze nieuwsbericht: Rockband is al uitgekomen in Nederland ;).

 3.   
  Mmore's avatar

  Hoe kan je iemand die zo’wn statement maakt nou serieus nemen? Natuurlijk zijn het concurrenten!

 4.   
  Rideo Mortem's avatar

  Ninotjuh schreef, "@ einde van deze nieuwsbericht: Rockband is al uitgekomen in Nederland ;)."

  Fixed 🙂