Aantal nieuwe Rock Band tracks via Xbox Live te downloaden

De downloadable content voor Rock Band houdt maar niet op, nagenoeg al je favoriete rocknummers zijn tegenwoordig gemakkelijk te spelen in je uppie of in bandverband met behulp van Rock Band. Vandaag verschenen er alweer vijf nieuwe nummers, die te downloaden zijn via Xbox Live.

Drie van de vijf nummers zijn van Presidents of the United States of America: “Dune Buggy,” “Feather Pluckn,” en “Ladybug”. Alledrie los te downloaden voor 160 Microsoft Points, maar ook in één pakket voor 440. De andere twee nummers zijn “I Don’t Care” van Fall Out Boy en “Use Me” van Hinder. Deze twee zijn te koop voor een kleine 80 Microsoft points.

Rock Band 2: The Opening Act logo

Rock Band 2: The Opening Act is een game die de muzikale jongensdroom in een virtuele vorm overgiet naar de next-gen consoles. De Rock Band-games worden ontwikkeld door Harmonix, een ontwikkelaar die aan de wieg stond van de Guitar Hero-reeks. De game kan worden gespeeld met vier man waarmee je door middel van controllers in de vorm van instrumenten (microfoon, twee gitaren en een drumstel) muziek van grote rocksterren kunt naspelen. Het overgrote deel van de songs bevat natuurlijk stevige rock, maar ook genres als classic en country zijn inbegrepen.

Rock Band is geen game, Rock Band is een muziekplatform. Rock Band 2: The Opening Act is daarom geen normaal vervolg, maar een ‘update’ van het platform. Nieuw zijn een strakkere interface voor het managen van je band, een waslijst nieuwe nummers en een set nieuwe plastic plastic instrumenten om los op te gaan. Maar omdat het allemaal deel is van één platform ben je niet verplicht om nieuwe instrumenten te kopen, of nummers opnieuw te kopen om ze met Rock Band 2 te spelen. Alles zal zonder problemen met elkaar werken.

De nieuwe gitaar is alweer een Fender Stratocaster, maar dit keer met een zachtere hals, een betere strumbar en fijnere knoppen. De drumset is nu gevoelig voor hoe hard je slaat, je slagen worden gedempt en het pedaal is drastisch verbeterd. Beide zijn nu wireless, ook voor de Xbox 360.

Rock Band 2: The Opening Act verschijnt op een nog onbekende datum voor de Xbox 360, PlayStation 3, Wii en PlayStation 2.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren