Metal Gear Online bereikt mijlpaal van 1 miljoen spelers

Konami heeft bekendgemaakt dat hun exclusieve PlayStation 3-titel Metal Gear Online meer dan één miljoen spelers heeft. Om deze mijlpaal te vieren, geven ze vanaf 25 november aan iedereen die het spel begint te spelen gratis 10.000 Reward Points. Hiermee kan je nieuwe uitrusting aanschaffen in de in-game reward shop.

Metal Gear Online is alleen online beschikbaar en is tegelijk uitgegeven met Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, het spel exclusief voor PLAYSTATION®3 dat meteen vanaf de introductie in juni een gigantische hit was. Metal Gear Online kan met 16 spelers tegelijk worden gespeeld en kent characters, wapens en levels overgenomen van en geïnspireerd door Metal Gear Solid 4. De online game behoudt het befaamde gevechtskarakter van de Metal Gear serie; gamers worden gedropt in verschillende oorlogsgebieden waar uiteenlopende uitdagingen op hen wachten.

De uitbreiding Metal Gear Online Gene Expansion is beschikbaar als download in de Metal Gear Online winkel vanaf 17 juli en kost 9,99 euro. De download voegt een aantal belangrijke elementen toe aan de bestaande game, inclusief drie nieuwe kaarten. ‘Coppertown Conflict’ heeft brede, open straten, ‘Tomb of Tunes’ is een labyrint van ondergrondse gangen en ‘Virtuous Vista’ is een weidse buitenomgeving die buitengewoon geschikt is voor medium en lange afstand gevechtstechnieken.

Ook is een nieuwe ‘Survival’ spelvariant toegevoegd, waarin spelers zo lang mogelijk in leven moeten blijven in een serie steeds moeilijker wordende levels. Ook is er een Reward Shop toegevoegd, waar verdiende punten ingewisseld kunnen worden voor een nieuwe uitrusting. Met de uitbreiding is het ook mogelijk de helden Meryl en Johnny uit Metal Gear Solid 4 te kiezen uit de lijst van characters. De unieke vaardigheden van deze helden kunnen ook at random worden toegewezen aan spelers, wanneer deze optie wordt geactiveerd. Tot slot voegde Kojima Productions de mogelijkheid toe vrouwelijke soldaten aan te maken voor degenen die nieuwe characters willen creëren.

Metal Gear Solid 4 is inmiddels verschenen voor de PlayStation 3. De review kun je hier lezen.

Lees hier de review van Metal Gear Online.

  1.   
    Fawaka-W's avatar

    is het zo vet dan ?

    de online demo vond k anders echt zuigen.. mja naast COD4 zuigt volgensmij alles :p

  2.   
    )GN(-Erik's avatar

    GN-Surinamer schreef, "is het zo vet dan ?

    de online demo vond k anders echt zuigen.. mja naast COD4 zuigt volgensmij alles :p"

    Nee COD 4 multiplayer zuigt pas 😉 Dus je heb het gewoon niet door dat alle andere games beter zijn dan CoD omdat je er zo gehypnotiseerd verslaafd aan bent 🙄 De Singleplayer ren je zo doorheen in 3 uurtjes en de multiplayer is te 1tonig 😛

  3.   
    -050- Critical's avatar

    )GN(-Erik schreef, "

    ”GN-Surinamer” schreef, "is het zo vet dan ?

    de online demo vond k anders echt zuigen.. mja naast COD4 zuigt volgensmij alles :p"

    Nee COD 4 multiplayer zuigt pas 😉 Dus je heb het gewoon niet door dat alle andere games beter zijn dan CoD omdat je er zo gehypnotiseerd verslaafd aan bent 🙄 "

    eermmm slechte multiplayer?? geef eens een paaar goede redens;)

  4.   
    )GN(-Erik's avatar

    )wtw(Critical schreef, "

    ”)GN(-Erik” schreef, "[quote=”GN-Surinamer”].."

    Nee COD 4 multiplayer zuigt pas 😉 Dus je heb het gewoon niet door dat alle andere games beter zijn dan CoD omdat je er zo gehypnotiseerd verslaafd aan bent 🙄 "

    eermmm slechte multiplayer?? geef eens een paaar goede redens;)[/quote]

    1: De game is te veel gehypt (te veel reclame) zodat er te veel kneuzen in de servers zitten.

    2: Geen Voertuigen

    3: Slecht gebalanceerde wapens (Golden AK47+Silencer pwnd alles)

    4: Altijd maar de zelfde saaie gangetjes doorheen lopen.

    5: Domme gasten die overal maar claymores neerleggen en alleen maar grenades gooien.

    6: op de ”pro” servers word je gekickt als je ze ownt omdat ze niet tegen hun verlies kunnen.

    7: En het is een spel voor SKILLS en dat is ook saai, want een game moet altijd draaien om de FUN!!!! 😉

  5.   
    )GN(-Erik's avatar

    Dat zijn alle redenen 😛

  6.   
    gappower's avatar

    kom ownt veel harder ! 😉

  7.   
    Mmore's avatar

    Je vergeet misschien wel de belangrijkste, Erik, er is geen sprake van teamwork. Dat is mijn reden om CoD4 niet te spelen. De singleplayer was wel aardig, maar erg kort. Wat betreft Metal Gear Solid: Dit is een heel ander genre en absoluut niet te vergelijken.