Company of Heroes: Tales of Valor onthuld

Ontwikkelaar Relic bracht in 2006 de ijzersterke RTS Company of Heroes uit en eind vorig jaar verscheen ook nog de uitbreiding Opposing Fronts. Daar zal het niet bij blijven, want vandaag kondigt men de volgende uitbreiding aan, namelijk Tales of Valor.

Company of Heroes: Tales of Valor is wederom een standalone expansion en zorgt voor drie nieuwe campaigns, nieuwe spelmodi voor de multiplayer, extra units, nieuwe mappen en een nieuw fenomeen genaamd Direct-Fire, dat nog meer tactische controle moet bieden tijdens hevige gevechten.

Company of Heroes: Tales of Valor zal in de lente van 2009 verschijnen voor de PC.

Het verhaal van Company of Heroes neemt je mee naar de Tweede Wereldoorlog. We volgen de strijd van de mannen van Able Company in hun gevecht tegen de bezetters. Vanaf het begin van de invasie in Normandië stort je jezelf in een rijkelijk gevulde singleplayer campagne. Hoewel het concept van de Tweede Wereldoorlog al ruimschoots is uitgemolken, zal Company of Heroes zich proberen te onderscheiden met een goede grafische engine, maar vooral een unieke physics engine.

Veel FPS gebruiken tegenwoordig al een physics engine, maar voor een RTS is dit toch een redelijk nieuw concept. Elk stukje van het slagveld kan overhoop geschoten worden, gebouwen kan je met de grond gelijkmaken en granaatinslagen zullen ook echt hun impact hebben op de omgeving. Dit zal volgens de makers zorgen voor een unieke gameplay, met als gevolg dat geen enkel gevecht zomaar hetzelfde zal verlopen. Verder zul je niet zomaar rondlopen met wat mannetjes. maar zijn je manschappen échte karakters met eigenschappen als moed, angst en heldhaftigheid. Een goed ontwikkelde AI zorgt ervoor dat ze zelfstandig dekking zoeken en hierbij goed gebruik maken van objecten in hun omgeving.

Wil je meer weten? Check dan onze reviews van Company of Heroes en de uitbreiding Opposing Fronts!

Company of Heroes en de uitbreiding Opposing Fronts zijn verschenen voor de PC. In de lente van 2009 verschijnt de tweede standalone uitbreiding Tales of Valor.

 1.   
  jacobdb's avatar

  stop er de russen in (please) 8)

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  jacobdb schreef, "stop er de russen in (please) 8) "

  JA en laten ze vechten tegen de Duitsers in Stalingrad dat was echt een epic gevecht maar ik ben blij dat ze door gaan met de COH reeks 😉

 3.   
  )GN(-Erik's avatar

  jacobdb schreef, "stop er de russen in (please) 8) "

  Tales of Valor klinkt wel beetje russisch 😉

 4.   
  Loenje's avatar

  )GN(-Erik schreef, "

  ”jacobdb” schreef, "stop er de russen in (please) 8) "

  Tales of Valor klinkt wel beetje russisch 😉 "

  Het zou ook nog kunnen dat het naar de pacific gaat.:)
  Iwo jima enzo

 5.   
  S4p4t6m's avatar

  Dik spel lijkt het me..=).
  Mij maakt het verder niet uit of de russen er niet of wel inzitten.
  De pacific lijkt me wel heel erg moeilijk…

 6.   
  Loenje's avatar

  S4p4t6m schreef, "Dik spel lijkt het me..=).
  Mij maakt het verder niet uit of de russen er niet of wel inzitten.
  De pacific lijkt me wel heel erg moeilijk…"

  zou me trouwens niet eens verbazen als ineens alles er in zit 😛

 7.   
  Ghaost's avatar

  Oh eindelijk nog een uitbreiding op komst.

 8.   
  Abcdefgh's avatar

  Lijkt me een vet spel! Laat maar komen 🙂

 9.   
  blackhawk1's avatar

  laat maar komen al hoop ik dat ze niet veel betere systeemeisen gaan vragen

 10.   
  mrxthereal's avatar

  Vet maar ik had eigenlijk op een tweede deel gehoopt.

 11.   
  simmity's avatar

  Hoe een 2de deel?, als ze toch per uitbreiding nieuwe elemten toevoegen aan de gameplay waaronder nieuwe factions maps, en ook verbeterde graphics hoeft er toch geen deel 2 te komen.

  Maar verder wel tof dat er nog een uitbreiding komt 😉

 12.   
  /DareDevil's avatar

  @simmity

  Mrxthereal heeft een punt. Ze kunnen namelijk moeilijk een Expansion maken met enorm opgevoerde graphics 😕 . Daarom is Relic nu ook gestopt met expansions voor Dawn of War en komt nu Dawn of War II. Expansions blijven maken kan op een gegeven moment niet meer. De laatste Dawn of War was ook de minste van allemaal. Dus ik hoop voor alle PC Gamers dat ze na dit project beginnen met een COH II 🙂

 13.   
  ChielB's avatar

  Zag Company of Heroes er dan zo slecht uit? De game is al wel ietwat oud, maar volgens mij zelfs nu nog zeer behoorlijk qua graphics. En anders krijg je dat weinig mensen de game kunnen spelen door de hoge systeemeisen, lijkt me ook geen pretje. 😉

 14.   
  Machtaman's avatar

  wie echt mooi COH wil spelen download de commando realisme mod net echt je poppies gaan niet na miljoen kogels dood na 1 realistisch als maar kan en meer features skin thompson bij gewoon je begginde sqauds je kan alles doen wat je wilt check filesfront COH 😛

 15.   
  Neolite's avatar

  Masterstef schreef, "wie echt mooi COH wil spelen download de commando realisme mod net echt je poppies gaan niet na miljoen kogels dood na 1 realistisch als maar kan en meer features skin thompson bij gewoon je begginde sqauds je kan alles doen wat je wilt check filesfront COH 😛 "

  CoH is daarin juist wel realistisch, want die kogels die er op geschoten worden gaan veelal mis, of denk je dat ze allemaal zo goed kunnen schieten alsof je een fps speelt.

 16.   
  Machtaman's avatar

  neolite schreef, "

  ”Masterstef” schreef, "wie echt mooi COH wil spelen download de commando realisme mod net echt je poppies gaan niet na miljoen kogels dood na 1 realistisch als maar kan en meer features skin thompson bij gewoon je begginde sqauds je kan alles doen wat je wilt check filesfront COH 😛 "

  CoH is daarin juist wel realistisch, want die kogels die er op geschoten worden gaan veelal mis, of denk je dat ze allemaal zo goed kunnen schieten alsof je een fps speelt."

  hij is realistich maar ik weet het niet hoor maar je herlaad niet na 1 schot met een m1 garand of juist wel dan klopt call of duty niet