Nieuwe dual-GPU van NVIDIA mogelijk al binnenkort beschikbaar

Eerder schreven we al over geruchten van een nieuwe dual-GPU GeForce van NVIDIA. Deze geruchten zijn afgelopen week sterker geworden.

Volgens bronnen uit Azië zou NVIDIA bezig zijn met een videokaart waarop twee op 55nm gemaakte GT200-cores hun werk zouden doen.

Het mooiste aan het gerucht is dat dat de kaart al in december zou kunnen verschijnen. NVIDIA houdt sinds een tijdje haar kaken echter stijf op elkaar, waardoor de geruchten waarschijnlijk nog wel een tijdje geruchten zullen blijven.

  1.   
    7lotus94's avatar

    Hmm, het zou wel leuk zijn! 😀

  2.   
    R1chardTM's avatar

    Ik helemaal blij met mijn dat ik SLI in mijn computer heb komen ze nu met dit. Van mij mogen de ontwikkelingen wel iets rustiger gaan :(. Maar ja ontwikkelingen zijn goed voor hun inkomsten.

  3.   
    craz's avatar

    Schaapie schreef, "Ik helemaal blij met mijn dat ik SLI in mijn computer heb komen ze nu met dit. Van mij mogen de ontwikkelingen wel iets rustiger gaan :(. Maar ja ontwikkelingen zijn goed voor hun inkomsten."

    Wat maakt het uit met twee goede sli kaarten kan je de komende ja(a)r(en) wel goed mee doorkomen 😀

  4.   
    none's avatar

    ik vind t wel vet dat ze eigenlijjk 2 series aant maken zijn, ik blijf toch nog ff fan van nvidia haha

  5.   
    S4p4t6m's avatar

    daarom denk ik dus dat mensen niet goed aan beredeneren zijn, dit komt omdat ze de GTX280 vergelijken met de HD4870x2.
    HD4870x2 2x GPU( RV770) 2GB:2

    GTX280 single GPU 1GB.

    en deze kaarten zaten echt best wel dicht bij elkaar qua scores, en nu gaan mensen de fout in want als die GTX280x2 ofzo komt dan heb je 2x een GTX280 en niet 2x HD4870, laten we dan nog eens kijken.

    Nvidia gaat denk ik toch weer heerser worden, zij hebben allemaal dingen die ATi niet heeft sterker, CUDA PHYSX allemaal dingen die ervoor zorgen dat je beelden mooier zijn, en in het geval van PHYSX dat alles wat vloeiender loopt met meer effecten.

    EVGA heeft ook de Step-up tochnology waarmee je kaart wat eerder zijn werkt doet.

  6.   
    DutchFreeze's avatar

    leuk, maar dat gata mn processor toch niet trekken(p4 3,0GHz)

  7.   
    Deadly-L's avatar

    IKHOOP DAT DEZE KAART VELE MALEN SNELLER ZAL ZIJN dan 4870 x2 En ook dat ie een hele tijd op kop blijft vergeleken met ati kaartjes

  8.   
    Bub’z's avatar

    Deadly-L schreef, "IKHOOP DAT DEZE KAART VELE MALEN SNELLER ZAL ZIJN dan 4870 x2 En ook dat ie een hele tijd op kop blijft vergeleken met ati kaartjes"

    Die ”ati kaartjes” draaien jouw nvidia kaartjes er helemaal uit hoor :p

  9.   
    S4p4t6m's avatar

    ja maar de HD4870x2 is ook een dual GPU, dus het is niet gek dat de GTX280 niet beter is dan de HD4870x2, want de HD4870 zou je dan moeten vergelijken met de GTX280, maar dan is de GTX280 echt stukken veel sneller.