Ontwikkelaar loopt tegen moeilijkheden compatabiliteit DS games op DSi aan

Hoewel je volgens Nintendo alle DS games die geen gebruik maken van de GBA-poort zou moeten kunnen spelen op de DSi doen er nu geruchten de ronde dat dit niet zo is. Een ontwikkelaar, die niet nader genoemd wil worden, heeft tegen website Pocket Gamer namelijk verteld dat er bij het ontwikkelen van zijn spel problemen zijn met de DSi. Het spel werkt gewoon op de ‘normale’ DS, maar op de DSi loopt het spel constant vast. Hoewel dit voor ontwikkelaars een extra uitdaging met zich meebrengt tijdens het ontwikkelen zal dit niet echt invloed hebben op de uiteindelijke games omdat de ontwikkelaar rekening kan houden met de compatabiliteitsproblemen.

Oudere DS games spelen op de DSi kan echter een probleem worden: ontwikkelaars van deze games hebben geen rekening kunnen houden met mogelijke comptabiliteitsproblemen met de DSi, en bovendien zijn deze games niet te patchen.

Recentelijk heeft Nintendo een nieuwe Nintendo DS aangekondigd, de DSi. De DSi zal 12 procent dunner zijn dan het huidige model en de twee schermen zijn 17 procent groter. Een grote nieuwe feature zijn twee ingebouwde 3-megapixel camera’s, een aan de binnenkant en een aan de buitenkant. Gemaakte foto’s kun je dankzij een SD-slot direct op je SD-kaart opslaan en eventueel op je televisie bekijken via de Wii. Een nadeel van de diverse vernieuwingen is dat men er voor moest kiezen om het GBA-slot weg te laten. Hierover kun je meer lezen in deze column.

De Nintendo DSi heeft een ingebouwde browser en je zult games kunnen downloaden, genaamd DSiWare, en deze op je SD-kaart opslaan. Sommige games zullen gratis verkrijgbaar zijn, andere kosten 200, 500 of 800 punten. Het lijkt erop dat Nintendo een speciale aanbieding heeft met 1000 gratis punten die je voor maart 2010 dient te gebruiken, al is het nog onduidelijk hoe dit in zijn werk gaat en of deze aanbieding ook voor Europa geldt.

De mogelijkheden van de DSi op het gebied van audio zijn ook verbeterd. Naast het afspelen van muziek kan je ook zaken als de snelheid van het afspelen regelen, dit is onder andere gedaan met het oog op mensen die talen willen studeren en via geluidsfragmenten rustig willen oefenen.

De Nintendo DSi staat in de planning om bij ons voor de zomer van 2009 te verschijnen. In Japan verschijnt het nieuwe model al op 1 november tegen een prijs van ongeveer 130 euro. Een precieze datum of prijs voor Europa laten zich voorlopig nog raden.

 1.   
  Dy-88's avatar

  ja, dat krijg je als je rommelt met de SD kaart….
  je kon beter gewoon de DS houden

 2.   
  calkie's avatar

  ik wil er nog 1 halen maar weet niet welke ik beter is. ik denk dat de ds nog wel iets goedkoper word al de dsi uitkomt en als dat zo is kies ik voor de ds

 3.   
  Darkknight's avatar

  ik wacht wel gewoon tot er een goeie handheld word gereleasd. komt microsoft eigelijk nog een keer met een handheld?

 4.   
  Overload14's avatar

  Darkknight (jarig) schreef, "ik wacht wel gewoon tot er een goeie handheld word gereleasd. komt microsoft eigelijk nog een keer met een handheld?"

  heeft microsoft dat dan ooit gedaan? ;o

 5.   
  Tadao's avatar

  alset zo door gaat word de DSi een flop xD (niet dat ik dat erg vind 🙄 )

 6.   
  S4p4t6m's avatar

  uhm, hoe kunnen ontwikkelaars in het begin ( ik bedoel 2 á 3 jaar geleden) nou weten dat die DSi uit zou gaan komen?
  Dan kan je de ontwikkelaars van gewone DS natuurlijk niet kwalijk nemen, en patchen is idd niet mogelijk.
  Mijn advies is koop gewoon een DS of een Lite en laat die DSi lekker varen, de spellen zien er misschien wat mooier uit, maar als je gaat kijken naar de lite is die ook mooi.
  En wat heb je nou liever een goed spel dat niet haperd en mooi beeld heeft, of een goed spel dat focking haperd en super mooi beeld heeft?

  gratz

 7.   
  DutchFreeze's avatar

  ik zou wachten op de nieuwe psp(of die kopen als die re al is 😉 )

 8.   
  blackhawk1's avatar

  Tsuneo schreef, "alset zo door gaat word de DSi een flop xD (niet dat ik dat erg vind 🙄 )"

 9.   
  Erikgame's avatar

  DSi flopt? Dat ding gaat als een gekke en malle verkopen!