DSi komt nog voor de herfst naar Europa

Eerder vertelden vertegenwoordigers van Nintendo dat de DSi zeker niet vroeg in 2009 zou verschijnen. Vandaag bracht directeur Satoru Iwata iets meer opheldering over de releasedatum van de DSi: volgens hem zou een winter- of herfstrelease te laat zijn. Het is dus aannemelijk dat de DSi in de zomer van 2009 uit zal komen.

Recentelijk heeft Nintendo een nieuwe Nintendo DS aangekondigd, de DSi. De DSi zal 12 procent dunner zijn dan het huidige model en de twee schermen zijn 17 procent groter. Een grote nieuwe feature zijn twee ingebouwde 3-megapixel camera’s, een aan de binnenkant en een aan de buitenkant. Gemaakte foto’s kun je dankzij een SD-slot direct op je SD-kaart opslaan en eventueel op je televisie bekijken via de Wii. Een nadeel van de diverse vernieuwingen is dat men er voor moest kiezen om het GBA-slot weg te laten. Hierover kun je meer lezen in deze column.

De Nintendo DSi heeft een ingebouwde browser en je zult games kunnen downloaden, genaamd DSiWare, en deze op je SD-kaart opslaan. Sommige games zullen gratis verkrijgbaar zijn, andere kosten 200, 500 of 800 punten. Het lijkt erop dat Nintendo een speciale aanbieding heeft met 1000 gratis punten die je voor maart 2010 dient te gebruiken, al is het nog onduidelijk hoe dit in zijn werk gaat en of deze aanbieding ook voor Europa geldt.

De mogelijkheden van de DSi op het gebied van audio zijn ook verbeterd. Naast het afspelen van muziek kan je ook zaken als de snelheid van het afspelen regelen, dit is onder andere gedaan met het oog op mensen die talen willen studeren en via geluidsfragmenten rustig willen oefenen.

De Nintendo DSi staat in de planning om bij ons voor de zomer van 2009 te verschijnen. In Japan verschijnt het nieuwe model al op 1 november tegen een prijs van ongeveer 130 euro. Een precieze datum of prijs voor Europa laten zich voorlopig nog raden.

 1.   
  Maotes's avatar

  Wow… het lijkt net een PSP, maar dan met 2 schermen en camera’s erop. Mooi dat hij in de zomer uitkomt, kan ik m’n verjaardagscadeau even uitstellen. ๐Ÿ˜†

  Ik verheug me er wel op. Ook de muziek-optie vind ik goed! Lekker Metallica draaien op de DSi. ๐Ÿ˜›
  Goed gedaan Nintendo!

 2.   
  Darkknight's avatar

  Nitroglycerine schreef, "Wow… het lijkt net een PSP, maar dan met 2 schermen en camera’s erop. Mooi dat hij in de zomer uitkomt, kan ik m’n verjaardagscadeau even uitstellen. ๐Ÿ˜†

  Ik verheug me er wel op. Ook de muziek-optie vind ik goed! Lekker Metallica draaien op de DSi. ๐Ÿ˜›
  Goed gedaan Nintendo!"

  we zullen zien he xD

 3.   
  Leon 2.0's avatar

  Nitroglycerine schreef, "Ik verheug me er wel op. Ook de muziek-optie vind ik goed! Lekker Metallica draaien op de DSi. :P"

  Met flashcards kan je op de huidige DS ook al muziek luisteren/films kijken, alleen die optie is natuurlijk wel minder uitgebreid.

 4.   
  Overload14's avatar

  Ik weet niet of ik wel voor deze ga sparen

 5.   
  S4p4t6m's avatar

  hij bied wel veel meer dan de normale DS ๐Ÿ˜• , en hij is zeker niet duur als hij voor 130 euro zou komen, met beter beeld.

 6.   
  Yostie Montana's avatar

  De prijs zal hier in Europa wel weer kunstmatig hooggehouden worden, doen ze altijd ๐Ÿ˜ก ๐Ÿ‘ฟ ๐Ÿ˜ก

 7.   
  )GN(-Erik's avatar

  Hoop dat er dan ook beetje snel DSI’s met kleuren bij komen want wit en zwart zijn lelijk ๐Ÿ˜› grijze en oranje zijn het mooiste ๐Ÿ˜‰

 8.   
  gebruiker50081's avatar

  Maakt mij niet uit want ik ben tevreden met mijn gewone ds maar wel leuk voor de mensen die hem graag willen ๐Ÿ˜†

 9.   
  123cheatnowdotnl's avatar

  hou het lekker bij mn vette ps3 met alles drop en dran

  :D:D

  //jojomeister

 10.   
  123cheatnowdotnl's avatar

  misschien dat ik toch van gedachte ga veranderen…

  //jojomeister