Servers LittleBigPlanet zijn er klaar voor

Naast het nieuws over de opgedoken game guide van LittleBigPlanet is er nog meer goed nieuws te melden. De mensen van ontwikkelaar Media Molecule laten namelijk vol trots weten dat de servers voor LittleBigPlanet in gebruik zijn genomen. Een belangrijke stap, aangezien het uploaden en delen van eigen levels een groot onderdeel zijn van de game.

Een post op het officiële forum luidt:

    “Cables have been connected, switches have been flicked and buttons have been pressed. The servers are on, let the sharing commence!”

LittleBigPlanet is een innovatieve puzzelgame, waarbij je met een soort van stoffen poppetje allerlei puzzels moet gaan oplossen. Hierbij draait het vooral om creativiteit en teamwork, aangezien het regelmatig voorkomt dat je meerdere mensen nodig hebt om verder te komen in een level. Zodoende is LittleBigPlanet in principe een multiplayer, maar de game is ook zeker goed als singleplayer te spelen, zowel online als offline.

Het leuke aan LittleBigPlanet is de mogelijkheid om zelf geheel nieuwe levels en puzzels te ontwerpen, zonder dat er een lastige level-editor aan te pas komt. Deel vervolgens je nieuwe creaties met gamers over de hele wereld en de mogelijkheden van user-created content in deze game zijn eindeloos! Je kunt je character uitgebreid customizen en punten verdienen door een zo snel mogelijke tijd neer te zetten in de levels. Met deze punten kan je vervolgens weer vele attributen voor je character kopen en daarnaast kan je ook nieuwe items verdienen om te gebruiken in zelf te ontwikkelen levels. De kernwoorden van LittleBigPlanet? Play, Create en Share!

LittleBigPlanet zal op 3 november verschijnen voor de PlayStation 3.

  1.   
    Mattmerize's avatar

    Ja leuk allemaal, maar wij moeten nog een week wachten… 👿