Demo Tomb Raider: Underworld verschijnt dinsdag

Het was al duidelijk dat we deze maand een demo van Tomb Raider: Underworld konden verwachten. Het nieuwste avontuur van Lara Croft staat alweer geruime tijd in de belangstelling en veel gamers kijken er al naar uit om eens bezig te kunnen met een voorproefje.

Uitgever Eidos laat vandaag weten dat we morgen, op 28 oktober, een speelbare demo kunnen verwachten. In de demo kunnen we een stuk van het Thailand-level spelen. Het is nog onduidelijk voor welke platformen de demo definitief zal verschijnen, maar een Xbox 360-versie is in elk geval een zekerheid.

Als er รฉรฉn ding centraal zal staan in Tomb Raider: Underworld, dan is het wel interactie. En dan vooral interactie met de omgeving. Lara zal vrijwel alles uit haar omgeving kunnen oprapen om het als wapen te gebruiken, maar soms kan het ook nodig zijn om een voorwerp in te zetten als hulpmiddel. Je kunt bijvoorbeeld een gevonden speer gebruiken om vijanden aan te spiezen, maar je kunt de speer ook als een kleine polsstok inzetten om over een groot gat te springen. Een rondslingerende staf kan best leuk zijn om wat tikken mee uit te delen, maar duw de staf in een gat in de muur en je kunt er aan gaan ronddraaien om zo naar hoger gelegen plaatsen te springen.

Maar de omgeving speelt ook met jou! Regen maakt zand tot modder, richeltjes glad en Lara nat. Je zal de natuurkrachten zeker moeten gebruiken tijdens je wereldreis langs locaties als Mexico en Paaseiland…

Tomb Raider: Underworld zal op 21 november verschijnen op Xbox 360, Playstation 3, Playstation 2, Wii, Nintendo DS en PC.

 1.   
  )GN(-Erik's avatar

  Tof!! die ga ik gelijk ff proberen ๐Ÿ˜› Als er tenminste ook een PC demo komt, maar dat zal denk ik wel want alle vorige delen hadden ook een pc demo ๐Ÿ˜‰

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik hoop dat er ook een ps3 demo komt ๐Ÿ˜€

 3.   
  RinusReetRidder's avatar

  Wordt weer lekker avontuur! ๐Ÿ˜€