Prijs import DSi stijgt

Sommige mensen willen nieuwe gadgets en consoles als eerste hebben, het liefst nog voordat ze in Europa uitkomen. Ben jij een van die mensen en wil je nu nog een Japanse DSi bemachtigen zodat je er lekker mee kan pronken? Dan zul je diep in de buidel moeten tasten: op import sites is de prijs van de DSi inmiddels zo’n $300, het dubbele van de normale winkelprijs. Momenteel lijkt dit vooral te komen door een tekort aan voorraad.


Recentelijk heeft Nintendo een nieuwe Nintendo DS aangekondigd, de DSi. De DSi zal 12 procent dunner zijn dan het huidige model en de twee schermen zijn 17 procent groter. Een grote nieuwe feature zijn twee ingebouwde 3-megapixel camera’s, een aan de binnenkant en een aan de buitenkant. Gemaakte foto’s kun je dankzij een SD-slot direct op je SD-kaart opslaan en eventueel op je televisie bekijken via de Wii. Een nadeel van de diverse vernieuwingen is dat men er voor moest kiezen om het GBA-slot weg te laten.

De Nintendo DSi heeft een ingebouwde browser en je zult games kunnen downloaden, genaamd DSiWare, en deze op je SD-kaart opslaan. Sommige games zullen gratis verkrijgbaar zijn, andere kosten 200, 500 of 800 punten. Het lijkt erop dat Nintendo een speciale aanbieding heeft met 1000 gratis punten die je voor maart 2010 dient te gebruiken, al is het nog onduidelijk hoe dit in zijn werk gaat en of deze aanbieding ook voor Europa geldt.

De mogelijkheden van de DSi op het gebied van audio zijn ook verbeterd. Naast het afspelen van muziek kan je ook zaken als de snelheid van het afspelen regelen, dit is onder andere gedaan met het oog op mensen die talen willen studeren en via geluidsfragmenten rustig willen oefenen.

De Nintendo DSi staat in de planning om bij ons in de lente van 2009 te verschijnen. In Japan verschijnt het nieuwe model al op 1 november tegen een prijs van ongeveer 130 euro. Een precieze datum of prijs voor Europa laten zich voorlopig nog raden.

  1.   
    ckerigon's avatar

    Wat een fakin onzin wedde dat er weinig dat zullen doen!

  2.   
    Dy-88's avatar

    ”kitt.h.3″ schreef, "Wat een fakin onzin wedde dat er weinig dat zullen doen!"

    ja indd, ik vind het onzin, die mensen die dat kopen zijn mensen die geen geduld hebben ๐Ÿ˜•
    en ik vind het eigenlijk wel jammer want nu maken ze misbruik van ons, europa is altijd als laatste ๐Ÿ™

  3.   
    Yostie Montana's avatar

    Alsof er veel mensen zullen zijn die de DSI importeren, alleen maar nadelen; je kan alleen games uit Japan zelf spelen, en dus zijn de games ook in het Japans ๐Ÿ˜• Waarom zou je dat willen??? ๐Ÿ™„

  4.   
    Pipo.Holland's avatar

    Ik ben wel toe aan een nieuwe NDS.
    Waar staat die I eigenlijk voor?

  5.   
    )GN(-Erik's avatar

    Cheatcode schreef, "Ik ben wel toe aan een nieuwe NDS.
    Waar staat die I eigenlijk voor?"

    http://www.nintendo.co.jp/ds/dsi.html

    dat staat denk ik wel op deze site ๐Ÿ˜› ik ken alleen geen japans ๐Ÿ˜‰