Concrete releasedatum voor LittleBigPlanet

Sony heeft vandaag bekendgemaakt dat het LittleBigPlanet op 3 november zal uitgeven voor de PlayStation 3. Er heeft zich een wijziging in de releasedatum plaatsgevonden door de plotse ontdekking van koranteksten in het spel.

Eerder was er sprake van dat de game minder hinder zou ondervinden van deze kwestie en op 27 oktober zou verschijnen. Nu is dit ontkend en een nieuwe releasedatum van twee weken later dan de oorspronkelijke datum vrijgegeven. De derde november is nu de officiële dag dat LittleBigPlanet in de winkels zal liggen.

LittleBigPlanet is een innovatieve puzzelgame, waarbij je met een soort van stoffen poppetje allerlei puzzels moet gaan oplossen. Hierbij draait het vooral om creativiteit en teamwork, aangezien het regelmatig voorkomt dat je meerdere mensen nodig hebt om verder te komen in een level. Zodoende is LittleBigPlanet in principe een multiplayer, maar de game is ook zeker goed als singleplayer te spelen, zowel online als offline.

Het leuke aan LittleBigPlanet is de mogelijkheid om zelf geheel nieuwe levels en puzzels te ontwerpen, zonder dat er een lastige level-editor aan te pas komt. Deel vervolgens je nieuwe creaties met gamers over de hele wereld en de mogelijkheden van user-created content in deze game zijn eindeloos! Je kunt je character uitgebreid customizen en punten verdienen door een zo snel mogelijke tijd neer te zetten in de levels. Met deze punten kan je vervolgens weer vele attributen voor je character kopen en daarnaast kan je ook nieuwe items verdienen om te gebruiken in zelf te ontwikkelen levels. De kernwoorden van LittleBigPlanet? Play, Create en Share!

LittleBigPlanet zal op 3 november verschijnen voor de PlayStation 3.

 1.   
  Mattmerize's avatar

  *Valt flauw* dit trek ik niet!

 2.   
  Ariose's avatar

  Best een duur grapje voor Sony. 😉

 3.   
  Gold_Thunder's avatar

  Dit gaat me echt te ver! Dat gezeik over gevoeligheid moet maar eens afgelopen zijn. Dagelijks hoor ik mensen dingen zeggen die mij niet aanstaan, maar dat betekent niet dat omdat ik geïrriteerd raak je deze mensen maar moet censureren. Het komt aan op jezelf om deze dingen te negeren. Dat doe je nu eenmaal als mens. En bij geloof blijkt dit gewoon niet door te dringen. Omdat het geloof is mag het niet bekritiseerd worden, omdat het geloof is mogen er geen grappen over gemaakt worden, en omdat het geloof is moet ik respect hebben terwijl zij niet eens willen overwegen om mijn mening logisch te beredeneren!

  Dit gedoe moet stoppen, het begint bij een klein ding zoals een game en het eindigt bij censuur van allerlei andere dingen. Het moet stoppen!

 4.   
  ps3 gek's avatar

  Ik hoop niet dat ze die leuke liedjes uit de trailers eruit halen. 😳

 5.   
  Mattmerize's avatar

  ps3 gek schreef, "Ik hoop niet dat ze die leuke liedjes uit de trailers eruit halen. 😳 "

  Jawel, alle muziek moet er uit omdat er woorden in gebruikt worden die ook in het boek van de godsdienst van iemand uit Liechtenstein voorkomen.

 6.   
  gebruiker50081's avatar

  Ik vind het wel overdreven :S leuk toch als iets van jou in een spel komt?? maar nee de koran ligt weer zo gevoelig. 😡