Nirvana downloadable content voor Rock Band 2

Nirvana heeft een aandeel in de nieuwe downloadable content voor het tweede deel van Rockband. De fans staan al enige tijd te wachten op de Europese release maar ondertussen krijgen de Verenigde Staten er alweer een aantal liedjes bij om mee te spelen. Rock Band 2 heeft al een aantal nummers van Nirvana, maar Harmonix vond het niet genoeg, dus zullen de volgende songs binnenkort op de Xbox Live Marketplace te vinden zijn:

    – “Breed”
    – “Lounge Act”
    – “On a Plain”
    – “Polly”
    – “Something in the Way”
    – “Stay Away”
    – “Territorial Pissings”

Los kosten deze liedjes 160 MS Points per stuk en als pakket 880.

Rock Band is een game die de muzikale jongensdroom in een virtuele vorm moet overgieten naar de next-gen consoles. Rock Band wordt ontwikkeld door Harmonix, een ontwikkelaar die mede verantwoordelijk was voor de Guitar Hero-reeks. De game kan worden gespeeld met vier man waarmee je door middel van controllers in de vorm van instrumenten (microfoon, twee gitaren en een drumstel) muziek van grote rocksterren kunt naspelen. Het overgrote deel van de songs bevat natuurlijk stevige rock, maar ook genres als classic en country zijn inbegrepen.

Rock Band is reeds verschenen voor de Xbox 360. Versies voor de PlayStation 2, PlayStation 3 en Wii volgen later dit jaar.

Wil je weten of wij Rock Band een swingende game vonden? Check dan snel onze review.

  1.   
    Maotes's avatar

    Vet! Ik als best wel Nirvana fan ken al die songs uit m’n hoofd, en ze zijn best wel te spelen.

    – “Breed” = niet zo moeilijk, gewoon dezelfde toon aanhouden tot het einde, en het is je gelukt.

    – “Lounge Act” = begin makkelijk, met 1 toontje. Dan komt eht hardere gedeelte, maar dat is ook steeds hetzelfde ritme. Het lukt best als je de bass gewoon niet zo heel erg volgt, aangezien je daardoor wel in de war kan raken.

    – “On a Plain” = makkelijk begin, en hier ga je ook niet zo gauw in de war. Je moet gewoon met de drums meegaan, en het lukt je.

    – “Polly” = sort country sound, en blijft ook heel lang hetzelfde. (Nirvana’s ”normale” gitarist heeft zichzelf leren spelen, dus het zal nooit echt ingewikkeld worden)

    – “Something in the Way” = heeft niet echt veel tabs, vooral in het begin. Daarna is het nog niet echt veel, maar je moet wel alert blijven.

    – “Stay Away” = In het begin veel bass, daarna komt de ”echte” gitaar. Houdt niet echt lang dezelfde toon aan, als hij begint te zingen word het anders. In het refrein is het gewoon zoals in het begin.

    – “Territorial Pissings” = ook niet echt moeilijk. Alleen je hoort de noten niet goed in het begin, dus je moet goed je ogen openhouden. Ook word je door de zang wat afgeleid.

    Nou, ik zou zeggen: Succes!