Prijsvraagwinnaars: Fracture

Het verhaal van Fracture speelt zich af tijdens een periode van wereldwijde ecologische en seismologische chaos in de 22e eeuw, waarin de Verenigde Staten in tweeën is verdeeld door de “Great Flood”. Beide helften zijn volledig op zichzelf aangewezen in deze strijd. Het Oosten staat bekend als de Atlantic Alliance, als symbool voor hun verbond met Europa, en gelooft in overleven door cybernetics. De andere kant van het overstroomde continent, het Westerse deel van de VS, is omgedoopt tot de Republic of Pacifica en heeft zich verenigd met Azië. De leiders van dit gebied denken te overleven door effectief het DNA van inwoners te herstructureren, een methode die door de Atlantic Alliance wordt verafschuwd.

In het jaar 2161 geeft de nieuw aangestelde president de opdracht om een aanval uit te voeren in het centrum van het Pacifisch gebied: midden in de droogstaande San Francisco Bay. Deze aanval leidt tot het ondenkbare: een extreem conflict met wereldwijde betrekkingen wordt uitgevochten op Amerikaans grondgebied. Een soldaat die voorop gaat in de strijd is Mason Briggs, een expert met explosieven en wapens waarmee elk terrein volledig veranderd kan worden. Briggs verwoest niet alleen al het land dat hij tegenkomt, hij verandert het eveneens om er strategisch voordeel mee te behalen. Hierdoor zal Fracture een volledige ‘unscripted’ opzet krijgen.

Wetenschappers hebben nieuwe wapens ontwikkeld om het land volledig te deformeren en deze wapens worden door Briggs maar al te graag ingezet om het gebied strategisch te veranderen. Zo is er de tectonische granaat, waarmee grond omhoog geschoten wordt om zo nieuwe gebieden toegankelijk te maken. Daarnaast heb je een vortex granaat, waarmee een tornado-effect gecreëerd kan worden. Altijd handig als je omringd wordt door vijanden. Ook heb je een ‘Boulder Ball’ tot je beschikking, waarmee je een grote bal van steen voor je uit kan laten denderen. Ten slotte is er ook nog een alternatieve aanval mogelijk met je rocket launcher, waarmee je extreme kraters kunt veroorzaken dankzij subsonische stralen.

Naast al deze extreme wapens, waarmee je als speler dingen kunt doen die voorheen ondenkbaar waren, strijden er aan elke kant van het conflict nog soldaten. De genetisch sterkere soldaten van de Pacific forces aan de ene kant tegen de Atlantic Alliance soldaten, zoals Briggs, die met een meer ‘traditionele’ methode strijden dankzij cybernetics. Deze verschillende bovenmenselijke aanpakken resulteren in een tactische strijd om het conflict op te lossen.

Fracture is reeds verschenen voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Lees hier onze preview en hier de review van deze game.

In samenwerking met Activision mogen we drie exemplaren van deze game voor de PlayStation 3 weggeven aan degenen die het juiste antwoord wisten te geven op de vraag hoe de hoofdpersoon in deze game heet en met welk wapen hij voornamelijk aan de slag gaat. Hoofdpersoon Mason Briggs gaat uiteraard los met de Entrancher…

De gelukkige winnaars zijn geworden:

  Wouter Oosterbeek uit Venray

  Remco Hansen uit Amsterdam

  John van Schaaften uit Almelo

Prijswinnaars van harte gefeliciteerd! De prijzen komen zo snel mogelijk naar jullie toe.

 1.   
  Redot's avatar

  Gefeliciteerd

 2.   
  )GN(-Erik's avatar

  Gefelici-spacecake!!! 😆

 3.   
  Mattmerize's avatar

  Gefeliciteerd jongens!

 4.   
  OkkieBOOMER's avatar

  YEAH IK HEB HET GOED! – Maar niet gewonnen 🙁

 5.   
  Leon 2.0's avatar

  Gefeliciteerd! 😀

 6.   
  PixelShooter's avatar

  Dat de winnaars veel game-plezier zullen hebben! 8)

 7.   
  Lashrom's avatar

  Ik heb het goed, maar niet gewonnen. Jammer, maar winnaars : Gefeliciteerd ! Het is een hele goeie game. Succes ermee 🙄

 8.   
  Alias's avatar

  Gefeliciteerd allemaal. 😉

 9.   
  jungler's avatar

  veel plezier ermee 🙂

 10.   
  EagleHunteR's avatar

  Ik had niet meegedaan maar leek me wel een leuke game, Winnaars Gefeliciteerd en Veel plezier ermee:D!

 11.   
  Overload14's avatar

  Gefeliciteert 😀

 12.   
  Jarek's avatar

  Gefeliciteerd 😀

 13.   
  VanishNL's avatar

  gefeliciteerd 😆

 14.   
  Tadao's avatar

  d8 ik al,k win nooit xD maar congratz comrade

 15.   
  Mmore's avatar

  Gratz! 😀

 16.   
  zombieater's avatar

  eindelijk win ik ook eens een x wat
  Zag Fracture net op de stoep liggen en wat ben ik er blij mee 😀
  Bedankt iedreen

  Venray is LEIP