Microsoft reageert positief op Xbox 360-versie Metal Gear Solid 4

Gisteren dook na lange tijd weer het gerucht op omtrent een mogelijke Xbox 360-versie van Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. Vandaag reageerde de baas van Xbox Live, John Schappert, op de geruchten.

Volgens Schappert is de Xbox 360 krachtig genoeg om Metal Gear Solid 4 aan te kunnen. Hij gaf verder aan dat het geweldig zou zijn om de franchise uit te breiden naar de Xbox 360. Zijn verklaring luidde als volgt:

    “I can’t speak on behalf of Konami, but I can shed more light on the fact that we definitely have the power to run MGS4. I’m certainly in the fan club that would love to see Kojima-san’s masterpiece come our way.”

    “It would be wonderful to play Metal Gear Solid on the Xbox. It could become another of the many franchises that started their life on another console that are now coming our way. There are a lot of recent examples that are in true high-def on our platform and aren’t on PS3. We’ve got an amazing amount of horsepower and graphics power.”

Nog voor de ontkenning van Konami laat Microsoft al erg positieve geluiden horen. Misschien dat het voor beide bedrijven tijd wordt om eens open kaart te spelen…

Metal Gear Solid maakt met dit vierde deel de overstap naar de volgende generatie consoles en ook naar de toekomst. Dit vierde deel zal zich niet in de jaren ’60, maar na de gebeurtenissen van het tweede deel, Sons of Liberty, afspelen. Solid Snake is inmiddels ook weer een dagje ouder geworden en compleet met grijze haren, snor en bionisch oog zal hij in deze futuristische oorlog moeten vechten. Waar de eerste twee delen zich vooral in gebouwencomplexen afspeelden en het derde deel zich situeerde in de jungle, vindt Guns of the Patriots merendeels plaats in een verwoeste stad. Muren zijn kapotgeslagen door de artillerie, gebouwen liggen half afgebrokkeld op straat en overal lopen soldaten en mechs rond. Verder is het geen Snake in z’n eentje tegen de rest meer, maar zit hij gevangen in een oorlog tussen twee fronten. Hij heeft meer vrijheid in deze grote, verwoeste stad en kan dus ook meer van de omgeving gebruikmaken.

Wil je meer weten over Metal Gear Solid 4? Check dan snel onze review!

Metal Gear Solid 4 is inmiddels verschenen voor de PlayStation 3.

  1.   
    ricklolps3's avatar

    ik vind het niet erg positief het is gewoon en het blijft gewoon een PS3 game punt uit . 😛

  2.   
    Mattmerize's avatar

    Natuurlijk zijn ze positief, ze zien alleen maar de winst die eruit voort zou komen. Ik hoop dat het een PS3 exclusive blijft.

  3.   
    Nejen's avatar

    Als Sony in de race wil blijven, moeten zulke dingen niet meer gebeuren. Eerst Tekken 6 en nu Mgs4 😡

  4.   
    ChielB's avatar

    Vergeet niet dat Metal Gear Solid in het verleden ook al uitstapjes naar de Xbox en Gamecube heeft gemaakt, dus helemaal ‘exclusief’ is de serie nooit.

  5.   
    N360Gamer's avatar

    ”ricklolps3″ schreef, "ik vind het niet erg positief het is gewoon en het blijft gewoon een PS3 game punt uit . 😛 "

    Bioshock was eerst ook een exclusive, maar die is nu ook uit op de PS3 😉

  6.   
    Garuda's avatar

    whuhahah..
    who the F willen ze dat op een dvd zetten .

  7.   
    NightHawk's avatar

    Nogal erg, zo kunnen meer mensen van de game genieten, iedereen die hem echt wou spelen had toch al lang een PS3 gekocht, zoals ik ook gedaan heb.

  8.   
    RuftBanaan's avatar

    Garuda schreef, "whuhahah..
    who the F willen ze dat op een dvd zetten .
    "

    Meerdere dvdtjes?? 🙄
    Het maakt mij trouwens niet uit of het wel of niet naar de X360 komt.
    Alleen deel 3 is toppie 😆

  9.   
    Alias's avatar

    Wat maakt het nou uit dat hij misschien naar de 360 komt. Is alleen maar mooi dat je zo een grotere keuze voor games voorgeschoteld krijgt. En als jij hem op je PS3 wil spelen doe je dat toch, dat hij eventueel naar de 360 komt is geen verplichting om de game daarop te spelen.

  10.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    ”ricklolps3″ schreef, "ik vind het niet erg positief het is gewoon en het blijft gewoon een PS3 game punt uit . 😛 "

    Vind ok ook Metal is van af het begin al een PS game geweest en als ze Metal Gear 4 op de 360 doen komt er waarschijnlijk ook veel verwaring van alle flashbacks die je in de game zit + de personages enzo enzo dit was mijn eerste Metal Gear game en als volle PS Gamer was het voor mij al verwarend wat zouden de wii fans zegen als Mario zijn debut ging maken op andre consoles hetzelfde geld voor Master Chief als Halo 3 naar de wii of PS3 ging. Nee sommige games en game personages zijn alleen maar voor díe console bestemd maar dat is mijn mening 8)

  11.   
    Mattmerize's avatar

    ChielB schreef, "Vergeet niet dat Metal Gear Solid in het verleden ook al uitstapjes naar de Xbox en Gamecube heeft gemaakt, dus helemaal ‘exclusief’ is de serie nooit."

    Nee, dat klopt, maar MGS4 is dat wel. Het is dé next-gen Metal Gear game die als enige op dé Playstation 3 te spelen is. Het is een goed spel, waardoor het verkoop van PS3’s enorm is gestegen. Niet alleen dat, maar persoonlijk vind ik dat een exclusive game toch nog een extra tintje heeft dat een multiplatform game niet heeft.

  12.   
    °GN° Nyiri_001's avatar

    Matthijsjuh schreef, "Natuurlijk zijn ze positief, ze zien alleen maar de winst die eruit voort zou komen. Ik hoop dat het een PS3 exclusive blijft."

    Hmmm, als ze het over de 360 hebben dan zal dat wel anders zijn niet? 🙄

  13.   
    Gamer_Unlimited's avatar

    Door dit soort games zullen de Xbox360 verkopen in Japan snel stijgen. Ik heb een 360 maar weet niet of ik dit wel zou willen spelen had MGS op me ps1 gespeeld en vond het niet zo super maarja dit is natuurlijk weer een aantal jaartjes geleden ^^.

  14.   
    Fawaka-W's avatar

    het is alweer ontkracht door Konami en MS zelf.

    check gamer.nl

  15.   
    Darkknight's avatar

    Gamer4Ever-NL schreef, "

    ”ricklolps3″ schreef, "ik vind het niet erg positief het is gewoon en het blijft gewoon een PS3 game punt uit . 😛 "

    Vind ok ook Metal is van af het begin al een PS game geweest en als ze Metal Gear 4 op de 360 doen komt er waarschijnlijk ook veel verwaring van alle flashbacks die je in de game zit + de personages enzo enzo dit was mijn eerste Metal Gear game en als volle PS Gamer was het voor mij al verwarend wat zouden de wii fans zegen als Mario zijn debut ging maken op andre consoles hetzelfde geld voor Master Chief als Halo 3 naar de wii of PS3 ging. Nee sommige games en game personages zijn alleen maar voor díe console bestemd maar dat is mijn mening 8) "

    wowowowwo mgs is ook voor de gamecube verschenen twins snake. ik reageer net als mircosoft ook zeer positief trouwens xD

  16.   
    calkie's avatar

    Garuda schreef, "whuhahah..
    who the F willen ze dat op een dvd zetten .
    "

    ms wil em graag hebben zo graag zelfs dat ze er veel geld voor willen betalen en er mee voor lul willen staan door em op 2 dvdtjes te zetten.en als ze ms4 hebben wat is er dan nog voor reden om een ps3 te nemen niet de prijs niet de spellen grafies ziet het er minimaal beter uit misschien alleen de bleu ray speler

  17.   
    Mmore's avatar

    Kan op een duallayer HD-DVDtje wel hoor 😮 Multiplatform is alleen maar goed voor de gamers, kunnen we alle games spelen zonder meerdere peperdure consoles aan te schaffen. 8)