Burnout Paradise voorzien van presidentiële in-game advertenties

In-game advertenties beginnen steeds meer toegepast te worden en vandaag blijkt wel weer dat er voor de meest uiteenlopende zaken reclame gemaakt kan worden. Een oplettende speler van Burnout Paradise ontdekte namelijk een billboard van presidentskandidaat Barack Obama in Paradise City. Al snel kwamen er vragen of dit gewoon een politieke keuze van ontwikkelaar Criterion was, of dat het om betaalde reclame gaat.

Electronic Arts heeft laten weten dat het team van de campagne van Obama heeft betaald voor de in-game advertenties in Burnout Paradise. Deze reclame zou alleen in de Xbox 360-versie verwerkt zijn. Bekijk hieronder een afbeelding van het Obama-billboard.

In Burnout Paradise draait het nog steeds om het basisprincipe: drive and destruct. Zo veel mogelijk ongelukken en vernielingen is het ultieme doel. Het racen zal zich afspelen in Paradise City, een stad vol drukke wegen en kruispunten. Je krijgt een rijbewijs tot je beschikking, waarop al je acties worden vastgelegd. En hoe meer chaos en brokstukken je veroorzaakt, des te hoger zal je reputatie worden. Een hogere reputatie zal uiteindelijk leiden tot steeds sterker wordende Burnout-legendes om tegen te racen. Leef je uit met de nieuwe stunt modus en versla je tegenstanders in de competitieve online play.

Voor meer informatie over Burnout Paradise check je onze review!

Burnout Paradise ligt al in de winkelrekken voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Een PC-versie verschijnt medio januari 2009.

 1.   
  Dy-88's avatar

  lachen, maar daar kijkt toch geen hond naar?
  na een paar maanden komen ze er eindelijk achter….

 2.   
  mitchelltje9's avatar

  lol

 3.   
  )GN(-Erik's avatar

  Als ik keihard over zoon baan scheur dan heb ik echt geen tijd om op alle billboard te kijken hoor 😉 Alleen bij de start van een race kijk ik altijd even rond, maar voor de rest niet 😛

 4.   
  Alias's avatar

  IK vind het wel leuk dat ze op zo’n manier de mensen proberen te bereiken.

  En )GN(-Erik als je keihard over die baan scheurt kijk je daar inderdaad niet naar, maar je hebt altijd mensen die wat rustiger rijden om de omgeving te verkennen. 😉

 5.   
  NLkevvNL's avatar

  wtf..

 6.   
  JPO's avatar

  AAAH KAN JE ER OOK DOORHEEN RIJDEN!!! 😛
  of zijn dat de borden met MC Cain 😀

 7.   
  Mmore's avatar

  Orginele manier die de inkomsten van studio’s omhoog kan brengen en daardoor de piraterij effectief kan tegen gaan. Games kunnen misschien zelfs gratis worden, als reclame effectief genoeg blijkt. 8)

  Wel weer jammer dat ze het in een spel gooien waar je voor moet betalen. Ik zou dus echt geen spel kopen waar je voor betaald en dan alsnog advertenties ziet. Alhoewel deze niet zo storend is.