EA bevestigt uitbreiding voor Spore

Eerder deze maand berichtten we dat er mogelijk een uitbreiding voor Spore op komst was. Onlangs is die bevestigd. Op de site van EA Amerika is ook al een pre-order mogelijk. De kosten voor het Creepy & Cute parts pack bedragen $19. Vanaf 18 november zou het al beschikbaar moeten zijn, wat erg snel is met het oog op de release datum van Spore.

Over een Europese releasedatum of prijs is nog niets bekend.

Spore is het nieuwe liefdeskindje van Will Wright en de internationale pers. De speler zal in deze game in staat zijn de evolutie van het leven op een planeet in eigen hand te nemen, later in de game zal de gamer met zijn ontwikkelde ras ook in staat zijn nieuwe planeten te ontdekken, te koloniseren of in te nemen.

De speler zal de evolutie kunnen controleren op zowel kleine als grote schaal. Men beginne met het ontwikkelen van eigenschappen van een ras door cellen aan te passen en te ontwikkelen, deze zullen weer uitgroeien en evolueren in meer ontwikkelde wezens. Wanneer je wezen wat meer ontwikkeld is en zich vermenigvuldigd heeft verandert de game in een soort RTS, waarin de speler groepen/stammen van het wezen controleert.

De speler kan de centrale hut waar de wezens samenkomen upgraden zodat de game verandert in een simpele versie van SimCity, hier moet je de technologie verder ontwikkelen en contact zoeken met andere ontstane steden op de wereld. Als de technologie zo ver is ontwikkeld dat de speler UFO’s en dergelijke ruimtevaartuigen kan bouwen, kan de gamer het heelal gaan ontdekken en nieuwe planeten koloniseren of observeren.

Spore is inmiddels verschenen voor de PC.

  1.   
    Alias's avatar

    In plaats van al die uitbreidingen kunnen ze ook gewoon een game compleet maken, als ze een game compleet afleveren in plaats van er uitbreidingen voor uit te brengen lijkt het ook een stuk minder op uitmelken.

  2.   
    Neolite's avatar

    Alias schreef, "In plaats van al die uitbreidingen kunnen ze ook gewoon een game compleet maken, als ze een game compleet afleveren in plaats van er uitbreidingen voor uit te brengen lijkt het ook een stuk minder op uitmelken. "

    Wat wil je van de bedenker van The Sims 😛

  3.   
    °GN° Nyiri_001's avatar

    Dat is wel rap hoor, ze waren er alvast mee bezig 😮

  4.   
    Rock-in's avatar

    Alias schreef, "In plaats van al die uitbreidingen kunnen ze ook gewoon een game compleet maken, als ze een game compleet afleveren in plaats van er uitbreidingen voor uit te brengen lijkt het ook een stuk minder op uitmelken. "

    Zo zou je het kunnen zien, maar meestal is de race naar de release datum zo snel en zo hectisch, dat het haast onmogelijk is om een spel zo volledige te maken binnen een korte tijd. Kijk naar HL2 dat heeft meer dan 7jaar nodig gehad.

    Aan de andere kant, houd het de gamer gemotiveerd en je kweekt een groep actieve fans. 🙂

  5.   
    Overload14's avatar

    Dat ze ineens die stam fase wat langers make

  6.   
    mitchelltje9's avatar

    meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelk zuuuuuuuuuuure melllllllllk 😀

  7.   
    WhySoSerious?'s avatar

    ik hou sowiezo niet van spore dus… 🙄

  8.   
    matthijs 2088's avatar

    lkkr weer zitte melke EA!
    maar ja Will Wright he 😳 😮

  9.   
    )GN(-Erik's avatar

    Der hoeft maar 1 iemand die uitbreiding te kopen, en op het internet te zetten, en dan kan iedereen hem gewoon downloaden 8)